Kadın Futbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstürü çekildi

Kadın Futbol Süper Ligi'nde yeni sezonun maç programı belli oldu. Riva'da Mecnun Otyakmaz'ın da katıldığı tören sonrası yapılan fikstür çekimine göre lig 8 Eylül' 2024'te başlayacak, 5 Mayıs 2025'te sona erecek.

Spor 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Kadın futbolunda fikstür çekildi.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda yapıldı. Fikstür çekiminde federasyonu TFF Başkanvekili Mecnun Otyakmaz temsil etti.

14 takımın yer aldığı ligde yeni sezon 8 Eylül 2024 Pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak. Kadın Futbol Süper Ligi’nde ilk yarı 22 Aralık’ta tamamlanacak. İkinci devresi 26 Ocak 2025’te başlayacak olan lig 5 Mayıs 2025’te sona erecek. Şampiyon olan takım 2025-2026 futbol sezonunda Türkiye’yi Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazanacak, son üç sırada yer alan takımlar da Kadınlar 1. Ligi’ne düşecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler ve Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm kadın futboluna verdikleri önemi anlatarak şunları söyledi:
“Kadın futbolu dünya üzerinde özellikle son beş yılda çok büyük bir gelişim gösterdi. FIFA, tüm regülasyonlarında kadın futboluna çok büyük önem veriyor. Biz de ülkemizin en ön sıralarda yer alması için var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde oluşturacağımız master plan ile Türkiye’nin kadın futbolunda söz sahibi ülkeler arasında olmasını hedefliyoruz.”

TFF Kadın Futbolu Direktörü Eren Şenyaprak ise “Ülkemizde ve dünyada muhteşem bir yükseliş gösteren Türk kadın futbolu, yakaladığı bu büyük sıçramayı bu sezon çok daha yukarılara taşıyacaktır. Geçen sezon hatırlayacağınız gibi nefesler kesilmişti. Şampiyonluk düğümü son haftada çözülmüştü. Bizlere heyecanlı bir sezon yaşatan ve bu uğurda ter döken herkese bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye’yi bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek Galatasaray’ı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde ilk hafta maç programı şöyle:
Hakkarigücüspor – Fatih Vatanspor
Beylerbeyi – Beşiktaş
ALG Spor – Amed Sportif Faaliyetler
Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET – Fenerbahçe
Fatih Karagümrük – Galatasaray
Ünye Kadın Spor Kulübü – Bornova Hitab Spor
Karadeniz Ereğli Belediyespor – Trabzonspor

Sporda salı: UEFA'dan Atilla Karaoğlan'a görevSporda salı: UEFA’dan Atilla Karaoğlan’a görev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.