Kadın futbolunda şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı

Kadın Futbol Süper Ligi'nde sondan bir önceki haftanın maçları oynandı. Lider Galatasaray, Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti. İkinci sıradaki Ankara BB de Amed'i aynı skorla geçip umutlarını son haftaya taşıdı.

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Lider Galatasaray şampiyonluk yolunda hata yapmadı.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyonluk düğümü son hafta çözülecek.

Ligin 29’uncu haftasında Antalyaspor’u deplasmanda üçüncü dakikada Berna Yeniçeri, 20’nci dakikada Eda Karataş ve 60 ile 85’inci dakikada Elanur Laçın’ın attığı gollerle 4-0 mağlup eden Galatasaray puanını 68’e çıkarıp en üst basamakta oturmayı sürdürdü.

Galatasaray’ın kupa yolundaki rakibi Ankara BB de hata yapmayıp Amed Sportif Faaliyetler’i Armisa Kuç’un hat-trick yaptığı maçta 4-0 yenerek puanını 66’ya yükseltince şampiyonun belirlenmesi 30’uncu ve son haftaya kaldı.

Ligin son haftasında lider Galatasaray ALG Spor’u ağırlayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise Trabzonspor’a konuk olacak. Galatasaray ALG Spor’u yenerse şampiyonluğa ulaşacak. Sarı-kırmızılı takımın mağlup olması ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kazanması durumunda ise başkent temsilcisi şampiyonluk ipini göğüsleyecek.
Sarı-kırmızılıların berabere kalması ve başkent temsilcisinin galip gelmesi halinde puanlar eşitlenecek. Puan eşitliğinde ise averaj hesabı devreye girecek. İki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanırken ikinci devrede yapılan müsabaka Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı. İkili averajda eşitlik olması dolayısıyla gol averajı üstün olan takım 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayacak.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 29’uncu haftanın toplu sonuçları:
Karadeniz Ereğli-Beşiktaş, 0-2
Hakkarigücü-Trabzonspor, 6-2
ALG Spor-Beylerbeyi, 2-1
Fatih Karagümrük-Fatih Vatanspor, 2-0
Fenerbahçe-Ataşehir Belediyesi, 10-1
Gaziantep Asyaspor-Adana İdmanyurdu, 6-0
Antalyaspor-Galatasaray, 0-4
Ankara BB-Amed Sportif, 4-0

Galatasaray sutopunda namağlup Avrupa şampiyonu olduGalatasaray sutopunda namağlup Avrupa şampiyonu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.