Kadınlar EuroLeague’de şampiyon Türk derbisinden çıkacak

Kadınlar EuroLeague yarı final mücadelelerinde Famila Schio’yu 77-70 yenen Fenerbahçe Alagöz Holding ve USK Prag’ı 78-58 mağlup eden Çukurova Basketbol finalde eşleşti.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, 5 kez Euroleague finaline çıktı.

Tarihte eşi benzeri az rastlanan şeyler ülke sporumuz için geçerli olunca yaşanan sevinç bir kat daha artıyor. Bir eşini 2014’te yaşadığımız Türk finali, Kadınlar EuroLeague’in zirvesindeki yerini 2023’te bir kez daha aldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, dün saat 16.00’da Famila Schio karşısına çıktı. İtalyan ekibi karşısında ilk yarıda özellikle turnikelerden yararlanamayan temsilcimiz, ortalama 72 sayı atabilen rakibinden 40 sayı yedi. İlk yarı Famila’nın 40-36 üstünlüğüyle geçildi. Her ne kadar kadrosunda dünya yıldızlarını barındırıyor olsa da Fenerbahçe’nin dörtlü finallerdeki kabusu yeniden yaşayıp yaşamayacağı bilhassa sosyal medyada konuşuluyordu.

Fenerbahçeli basketbolcular galibiyetten sonra taraftarlarını selamladı.

Ancak Breanna Stewart, Courtney Vandersloot, Satou Sabally gibi yetenekli eller ikinci yarının başında oyuna el attı. 3. çeyreğin ilk 8 dakikasını 23-8 ile geçen Fenerbahçe, farkı çift hanelere kadar çıkardı. Bu dakikanın ardından üstünlüğü elden bırakmayan temsilcimiz sahadan 77-70 galip ayrıldı.

Çukurova'nın ateşi Avrupa'yı yakacak mı? Çukurova’nın ateşi Avrupa’yı yakacak mı? “Mantığım Familio Schio, duygularım Fenerbahçe diyor”

Fenerbahçe’de Breanna Stewart 24 sayı ve 11 ribaundla yıldızlaşırken Courtney Vandersloot 11 sayı ve 11 asistle double double yapan bir başka isim oldu. Bu isimlere Satou Sabally ve Emma Meesseman 13’er sayıyla eşlik ettiler. Familo’da ise Jasmine Keys’in 19 sayısı galibiyete yetmedi.

Çukurova’dan bir ilk

Çukurova Basketbol ise saat 19.00’da organizasyonun ev sahibi USK Prag’la karşılaştı. Maç hücum anlamında iki takımın da bir şekilde üretim yapabildiği ilk çeyrekle başladı. Temsilcimiz, potaya giderek etkili olduğu çeyreği 24-18 önde kapadı.

İkinci çeyrekte hücumda senaryo değişmezken bu kez üstünlük kuran ev sahibi ekip oldu. İkinci çeyrek 20-22 devre de 44-40 temsilcimiz lehine sonuçlandı. Fakat ikinci yarı işler tamamen değişti. Savunmadaki sertlik dozajını fazlasıyla artıran Çukurova Basketbol, kalan iki çeyreğin ikisinde de ev sahibi ekibi 10 sayının altında tutmayı başardı. Üçüncü çeyreği 18-9 ve son çeyreği 16-9 kazanan temsilcimiz maçı da 78-58 aldı ve finale çıktı.

Çukurova Basketbol tarihinde ilk kez finalde

Tifanny Hayes maçı 19 sayıyla tamamlarken, Alexandra Crvendakic 16 sayı ve 12 ribaund üretti. Elizabeth Williams 12 sayı ve 9 ribaundla galibiyete katkı sağlarken Chelsea Gray 10 sayı ve 9 asistle hücumun dümenindeki isimdi. Prag’da Valeriane Vukosavljevic maçı 15 sayıyla tamamladı.

Lanet devam edecek mi? Mersin ilki yaşayacak mı?

Çukurova Basketbol daha önce EuroCup’ta final oynama tecrübesine sahip ancak karşılarında buraların en tecrübeli takımlarından biri olacak. Fenerbahçe Alagöz Holding, tam 8 Final Four tecrübesinin yanı sıra 5. kez finalde olacak. Daha önce çıktığı dört finali de kaybeden sarı-lacivertliler kulübün makus talihini tersine çevirmek için sahada olacak. Yine Prag’da oynanacak olan maç 16 Nisan Pazar günü saat 21.00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan yayınlanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.