Kanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan Yıldız

Türkiye, Almanya’yı 3-2 mağlup ederken maçın yıldızlarından biri 18 yaşındaki Kenan Yıldız’dı. Kenan, attığı 1 gol dışında etkili oyunuyla, forvet bölgesindeki kuraklığın çözümü olarak değerlendirildi.

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kenan Yıldız, Almanya karşısında attığı golle çok şey vadettiğini gösterdi.

“Kenan Yıldız’a karşı bir zaafım var” demişti Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri ekim sonunda oynanan Verona maçından sonra. “Oyuna girdiğinde o kadar hızlıydı ki Milik’in asistinde ofsaytta kaldı. Bu tür çalımlar atan oyuncuları gördüğümde bayılıyorum çünkü nadir bulunuyorlar” diye de eklemişti daha sonra.

Kenan Yıldız’ın ismi geçtiğimiz yaz Türk takımlarıyla da anıldı. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’nin forvet bölgesine alternatif arayışı içinde olduğu dönemlerde oyuncuyu kiralamak adına harekete geçtikleri konuşuldu. Ancak Juventus böyle bir anlaşmaya sıcak yaklaşmadı. Bayern Münih altyapısından Temmuz 2022’de transfer ettikleri oyuncudan o kadar kolay vazgeçmeye niyetleri yoktu.

Henüz 18 yaşında olmasına rağmen fiziksel olarak gösterdiği gelişim, Kenan’ı yaşıtlarının önüne atan bir numaralı etkendi. Ancak Allegri’nin de belirttiği üzere hızı, fiziğinin kıymetini katlıyordu. Juventus, kariyer gelişimi hızlı seyreden oyuncuyu sezonun başlamasından kısa bir süre A takımın kalıcı parçası haline getirdi.

Juventus’tan Kenan Yıldız adımıJuventus’tan Kenan Yıldız adımı

Kenan bu sezon Serie A’da 5 maçta toplam 36 dakika süre alırken B takımıyla alt liglerde çıktığı 5 maçta 1 gol ve 1 asist yaptı. Forvette her bölgede oynayan oyuncu, özellikle Milli Takım’ın Vincenzo Montella’yla nispeten büyük takımlara karşı topu rakibe bırakıp önde baskı uyguladığı futbolda enerjisiyle öne çıkma potansiyeline sahip. Öte yandan Kenan, Hatayspor’dan Rennes’e transfer olan Bertuğ’la beraber de forvet arkası oynayabilme özelliğiyle uyum sağlayabilir.

Kenan bunları yapabileceğini somut olarak gösterdi. Milli Takım’la ilk kez 11’de forma şansı bulan oyuncu Berlin Olimpiyat Stadı’nda EURO 2024 ev sahibi Almanya karşısına çıktı. 18 yaşındaki Kenan 72 dakika sahada kalırken 35 kez topla buluştu, 18 pasının 15’i isabetli oldu, 10 ikili mücadeleye girip bunlardan 5’ini kazandı. Kenan kendisi yaşındaki bir oyuncu için bu etkili oyununu ilk yarının kapanışını yapan ve millileri öne geçiren nefis golle süsledi.

Onun hakkında en heyecan verici noktalardan biri, millilerin uzun yıllardır çektiği golcü sorununa kalıcı çözüm potansiyeli sunması. Az önce de belirttiğimiz gibi Bertuğ ile beraber Kenan, A Millilerin bu konuda yeni umudu. Cenk Tosun ve Enes Ünal’ın kariyeri boyunca yaşadıkları sakatlıklarla istikrar bulamamaları, bundan önceki forvet Burak Yılmaz’ın saha içinden çok saha dışındaki meselelerle milli takım kariyerinin anılması, o bölge için bembeyaz bir sayfaya ihtiyaç doğuruyor.

O parlak sayfanın isimlerinden biri Kenan Yıldız olarak görünüyor. Allegri’nin gözdesi, EURO 2024’te tüm ülkenin gözdesi olacağını henüz ikinci kez sırtına geçirmişken gösteriyor.

Del Piero ayrıntısı

Kenan yıldızlaştığı maçın ardından “Çocukken Del Piero ile büyüdüm. Odamda onun posterleri vardı” dedi. Oynadığı kulüp Juventus’un efsanesi Del Piero’nun dil çıkarma gol sevincini Almanya’ya attığı golden sonra yapan Kenan’ı Del Pier, Instagram hikayesinde paylaştı. 

Kenan, idolünün yolunda ilerliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.