Kapıdan döndüler, Konferans Ligi’nde üç puan aldılar: Miguel Crespo ve Michy Batshuayi

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den ayrılması gündemde olan iki oyuncu Miguel Crespo ve Michy Batshuayi, sarı-lacivertlilerin Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'ı 3-1 yendiği maçta birer gole imza attılar.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Crespo ve Batshuayi belirleyici oldular.

Fenerbahçe, perşembe akşamı Kadıköy’de Nordsjaelland’ı ağırladı. Sarı-lacivertliler taraftarının büyük desteğini arkasına aldığı karşılaşmayı 3-1 galip tamamladı. Maça damga vuran isimlerden ikisi geçtiğimiz yaz transfer döneminde ayrılıkları gündeme gelen Miguel Crespo ve Michy Batshuayi oldu. Crespo 24. dakikada takımını öne geçiren golü atarken, Batshuayi 30. dakikada farkı 2’ye çıkardı. Üçüncü golse Alexander Djiku ve Rodrigo Becao transferleri sonrası rotasyondaki yeri soru işareti olan savunmacı Serdar Aziz’den geldi.

6 numaradan gelen skor katkısı

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yaz transfer döneminde en çok konuşulan bölgelerden biri 6 numaraydı. Kadrosuna Dusan Tadic, Edin Dzeko, Rodrigo Becao, Dominik Livakovic, Fred gibi yıldızları kadrosuna katarken savunma önü orta saha bölgesi için birçok farklı ismin adı geçti. Hem Başkan Ali Koç, hem transferden sorumlu başkan yardımcısı Selahattin Baki hem de kulüp avukatı Fethi Pekin bu bölgeye transfer yapılacağını söylediler. Teknik Direktör İsmail Kartal da malum bölge adına oyuncuların bakıldığını yönetimin hamle düşündüğünü belirtti.

Rotasyon değil yedek takımRotasyon değil yedek takım

Hal böyle olunca Fenerbahçe taraftarı doğal olarak beklentiye girdi. Ancak 15 Eylül tarihi itibarıyla Türkiye’de transfer dönemi kapandı ve Fenerbahçe 6 numara transferi yapmadı. Söz konusu bölgede forma giyen Miguel Crespo’nunsa takımdan ayrılacağı sürekli gündemdeydi. Birçok farklı ülkeden farklı takımlarla görüşen oyuncu yüksek maaş talebi nedeniyle transfer edilemedi. Sonuçta Crespo ve Fenerbahçe sözleşme uzatma görüşmeleri için masaya oturmaya karar verdi. 6 numara transferi de gerçekleşmeyince takımda kalan Crespo doğal seçeneklerden biri haline geldi. Diğer isimlerse İsmail Kartal’ın açıklamalarına göre İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz ve Miha Zajc’dı.

Zajc geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe’nin 3-2 kazandığı Antalayspor maçına o bölgede başladı. Etkisiz bir oyun sergileyen oyuncu ikinci yarıda yerini Crespo’ya bıraktı. Crespo böylelikle bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Girdikten sonra iyi görüntü veren oyuncu, Danimarka ekibi Nordsjaelland maçında da kendine ilk 11’de yer buldu. Bu da Crespo’nun bu sezon bir resmi maçta ilk kez 11’de şans bulması anlamına geliyordu.

Oyuncu, son derece iyi bir şekilde ‘merhaba’ dedi. Orta sahadaki dinamizmi Fred ve Mert Hakan’la beraber artıran Crespo, Nordsjaelland kilidini açan futbolcu oldu. Fred’in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan yıldız savunma katksının yanına bir de skor katkısı ekledi. Fenerbahçe’nin en az ocak ayına kadar 6 numarada güvenmesi gereken oyunculardan Portekizli, en formda dönemini 2021-22 sezonundaki İsmail Kartal sürecinde yaşamıştı. Antalyaspor maçında takıma getirdiği enerjiyle beraber Crespo, Konferans Ligi gruplarındaki açılış golünü de hanesine yazdırdı. Fenerbahçe’nin onun istikrarlı katkısına fazlasıyla ihtiyacı olacak.

Batshuayi’nin dakika-skor katkısı sürüyor

Fenerbahçe’de yaz transfer döneminin en fazla tartışılan oyuncularından biri Michy Batshuayi oldu. Michy’nin Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lens’e transfer olacağı söylentisi uzun süre dolaştı. Bu hamle gerçekleşmedi. Fenerbahçe’nin oyuncu için bonservis beklentisi 10 milyon euro üzerindeydi. Fransız ekibi bu hamleyi yapmadı. Transferin son günlerine doğru Premier Lig ekiplerinden Notthingham Forest oyuncuya talip oldu ancak bu transfer de ekonomik şartlardaki anlaşmazlık dolayısıyla gerçekleşmedi. Fenerbahçe söz konusu transferin gerçekleşmesi halinde alternatif olarak Rangers’tan ayrılan forvet Alfredo Morelos’u Türkiye’ye getirmişti.

Sarı-lacivertliler Morelos’la Batshuayi de Forest’la anlaşamadı. Transferler gerçekleşmedi ve Belçikalı İstanbul’da kaldı. İlk 11’deki yerini yeni transferleden Dzeko’ya kaptıran oyuncunun akıbeti belirsizdi. Soyunma odasında huzursuzluk yaratıp yaratmayacağı soru işaretiydi ancak Batshu 1 Eyül gecesi attığı tweetle hiçbir yere gitmediğini forma için savaşmaya devam edeceğini açıklıyordu. Bu açıklamanın karşılığı dün verildi. Fenerbahçe Nordsjaelland karşısında 30. dakikada farkı 2’ye çıkarırken golü atan isim Batshuayi’den başkası değildi. 69. dakikada oyundan çıkan ve çıkarken İsmail Kartal’a tepki gösterdiği iddia edilen oyuncu, söylenenlere göre Samandıra’da Kartal’la bir araya geldi ve özür diledi. Batshuayi maçın ardından da süre geçtikçe Fenerbahçe taraftarının daha iyi bir Michy izleyeceğini açıklıyordu.

Fenerbahçe, yaz transfer döneminin son gününe kadar takımdan ayrılması muhtemel iki oyuncusuyla beraber rahatladı. Nordsjaelland galibiyetinin temelini skor tabelasına bu ikili attı. Kadro derinliğinin yoğun fikstür içinde ne kadar gerekli olduğu düşünüldüğünde İsmail Kartal, büyük bir rotasyona gittiği Konferans Ligi ilk grup maçında sonuç almayı başardı. Şimdi Fenerbahçe ve geniş kadrosunun önünde Alanyaspor deplasmanı ve iç sahadaki Başakşehir maçları var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.