Karadeniz derbisinde Trabzon fırtınası esti

Süper Lig'de Trabzonspor, Samsunspor'u ağırladığı karşılaşmayı 2-1 kazandı. Trabzonspor'un golleri Filip Benkovic ve Paul Onuachu'dan gelirken Samsun'un golünü Taylan Antalyalı kaydetti.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Samsunspor'u sahasında yendi.

Abdullah Avcı döneminde yükseliş yakalayan Trabzonspor 3. sıradaki yerini sağlama almak için Samsunspor karşısına çıktı. Gisdol’un gelmesiyle düşme hattında tırmanmaya başlayan Samsun ise bir deplasman galibiyetiyle söz konusu yerden çıkmanın peşindeydi.

Trabzonspor maça iyi başladı ve aradıkları gol 21. dakikada geldi. Duran topta Bakasetas’ın şık ortasında Filip Benkovic sahne aldı skor 1-0 oldu. İlk yarının sonunda bu kez golcü futbolcu Paul Onuachu devreye girdi, ilk yarı 2-0 bitti. İkinci yarıda daha fazla atak geliştiren ve daha fazla gol arayan taraf Karadeniz’in Samsun kıyısıydı ancak başarılı olamadılar. Duraklama anlarında kazanılan penaltı üstüne Taylan Antalyalı topu ağlara gönderdi ancak bu yeterli olmadı. Karşılaşma bordo-mavililerin 2-1 üstünlüğüyle bitti. Trabzonspor 36 puana çıkarak üçüncü sırada kaldı, en yakın rakibi Beşiktaş’la farkı 4 puanda tutmayı başardı. Samsunspor 18 puanla 17. sırada kaldı. Trabzonspor, Avcı yönetiminde çıktığı 12. maçında 8. galibiyetini aldı.

RESMİ - Leonardo Bonucci Fenerbahçe'deRESMİ – Leonardo Bonucci Fenerbahçe’de

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.