Karagümrük, Başakşehir’e siftah şansı vermedi: Sivas deplasmanda güldü

Süper Lig’e Alanyaspor mağlubiyetiyle başlayan Başakşehir, sahasında ağırladığı Karagümrük’e de 2-0 yenildi. Sivasspor ise Gaziantep FK deplasmanında 3 golle galibiyete uzandı.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Karagümrük Başakşehir'in kilidini ilk yarıda kırdı.

Süper Lig’in iddialı ekiplerinden Başakşehir, ikinci hafta mücadelesinde Karagümrük’ü ağırladı. Lige Alanyaspor mağlubiyetiyle giren ekip, Beşiktaş’a yenilerek lige ‘merhaba’ diyen Karagümrük karşısına 3 puan için çıktı. Maça golle başlayan taraf Gümrük oldu. Konuk ekip 6. dakikada Ryan Mendes’le öne geçti. 30. dakikada Muhammed Şengezer topu kendi ağlarına yolladı ve durum 2-0 oldu. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıda topa daha fazla hakim olan taraf Başakşehir olsa da bu durum skora yansımadı ve Karagümrük sahadan 2-0 galip ayrılarak hanesine ilk 3 puanını yazdırdı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu “Yetiştirici bir kulüp olarak yola çıkmadık. Hedef olsun istediğim için buradayım. Ancak mevcut kadroda 7 altyapı oyuncumuz vardı. Oradan içeri katabileceğimiz 2-3 oyuncu olacak ama bizim kulübün genç oyuncu yetiştirme felsefesi yok. Biz yarışan bir kulübüz. Bunu oluşturmak için çaba sarf edeceğiz.” dedi. Belözoğlu, gelecek hafta Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını vurgulayarak “Bu sene zor olacak bizim için. Karşımızdaki rakipler bütçe olarak da arayı açtı. Haftaya Fenerbahçe ile oynayacağız. Fenerbahçe çok büyük takım. Bildiğim kadarıyla 41 oyuncuları var. Ödedikleri maaşı düşündüğünüze 100 milyon euro’ya yakın. Pes etmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Galatasaray'ın Ziyech'i açıklama şekli dünya basınında gündem olduGalatasaray’ın Ziyech’i açıklama şekli dünya basınında gündem oldu

Sivas’tan siftah

Ligin ilk haftasında Samsunspor’la 1-1 berabere kalan Sivasspor, Fenerbahçe’ye deplasmanda 2-1 yenilen Gaziantep FK’ya konuk oldu. Sivas ekibi 12. dakikada Samu Saiz’in golüyle öne geçti. 44’te Caner Osmanpaşa farkı 2’ye çıkardı. İkinci yarının başında Gaziantep, Furkan Soyalp’in golüyle umutlandı. 84. dakikada Gerson Rodrigues skoru 3-1’e getirdi ve adeta kapıyı kapadı. Sivasspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Messi, Inter Miami'yle kupa hesabını açtıMessi, Inter Miami’yle kupa hesabını açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.