Karl Anthony Towns Dominik’e önderlik etti, Fransa şoku yaşadı

FIBA Dünya Kupası'nda heyecan oynanan 8 maçla devam etti. NBA yıldızı Karl Anthony Towns'ın formasını giydiği Dominik Cumhuriyeti İtalya'yı 87-82 yendi. Kanada, Lübnan'ı 128-73 geçtiği maçta 44 asistle dünya kupaları tarihinin asist rekorunu kırdı.

Spor 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Letonya, Fransa'yı şoka uğrattı.

FIBA Dünya Kupası heyecanı sürüyor. 19.’su düzenlenen kupa oynanan 8 grup karşılaşmasıyla devam etti. A Grubu’nda oynanan kritik mücadelede İtalya ve Dominik Cumhuriyeti karşı karşıya geldi. İlk maçlarını kazanan iki ekibin mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. İtalyanlar ilk çeyreği 19-13 önde geçerken Dominik, farkı kapadı ve devre 39-38 bitti. İkinci yarıya fırtına gibi giren Dominik, öne geçip farkı bir anda artırdı ve son periyoda 69-56’lık skorla önde gitti. Son 10 dakikada İtalya’nın farkı eritme çabaları yetersiz kaldı ve karşılaşma 87-82 Dominik üstünlüğüyle bitti.

Dominik’te Karl Anthony Towns 24 sayı ve 11 ribauntla beraber tıpkı Filipinler maçında olduğu gibi double double yaptı. Andres Feliz 24 sayı üretti. İtalya’da Marco Spissu’nun 17 saylık performansı galibiyete yetmedi. Koç Gianmarco Fonsecco hakeme itirazları nedeniyle henüz ilk yarıda oyundan ihraç edildi.

Dünya Kupası'ndan Fenerbahçe'ye kara haber! Yeni transfer sakatlandıDünya Kupası’ndan Fenerbahçe’ye kara haber! Yeni transfer sakatlandı

Kanada’dan ulaşılması güç rekor

Turnuvaya NBA oyuncularından kurulu iddialı bir kadroyla gelen Kanada, görece zayıf rakibi Lübnan’ı rahat geçti. Tam 55 sayılık farkla 128-73 galip gelen Kuzey Amerika ekibi bir de rekora imza attı. Maç boyunca takım halinde 44 asist yapan Kanada, 1994 yılındaki şampiyonadan bu yana düzenli olarak tutulan asist istatistiğinde 40 barajını aşan ilk takım oldu. Kanada bu sonuçla grupta yoluna 2’de 2 yaparak devam etti.

Turnuvanın ilk büyük sürprizi

Dünya Kupası’nda turnuvanın ilk büyük sürprizi Endonezya’da gerçekleşti. Fransa, açılış maçını Kanada’ya 30 sayı farkla kaybettikten sonra Letonya’yla karşılaştı. Turnuvanın ilk maçında Lübnan’ı mağlup eden Letonya, Fransa’yı da yenip gruptan çıkmayı garantilemek istiyordu. Fransızlar hücumda etkili oldukları ilk çeyreği 33-26 önde bitirdi. İkinci çeyrekte dengeyi bulan Letonya farkı 4 sayıya düşürdü. İkinci yarıya çok daha iyi başlayan Fransa farkı açtı ve son 10 dakikaya 74-62 önde girdi. Letonya pes etmedi ve geri döndü. Farkı gitgide azaltan ekip, son hücumda çizgiye gitmeyi başaran Arturs Zagars’ın serbest atışlarıyla skoru 88-86’ya getirdi ve bu skorla maçı kazandı. Zagars maçı 22 sayıyla tamamladı, Roland Smits 20 sayı üretti. Fransa’da Evan Fournier’nin 27 sayısı yeterli olmadı. Bu sonuçla beraber turnuvanın favorilerinden Fransa Dünya Kupası’na veda etti.

Devşirmelere '12 Dev Adam' cezasıDevşirmelere ’12 Dev Adam’ cezası

Dünya Kupası’nda günün diğer sonuçları:

Avustralya – Almanya 82-85

Karadağ – Mısır 89-74

Filipinler – Angola 70-80

Japonya – Finlandiya 98-88

Litvanya – Meksika 96-66

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.