Karşıyaka’yı deviren Anadolu Efes adını finale yazdırdı

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Karşıyaka'ya konuk olan Anadolu Efes rakibini 97-90 mağlup ederek seride durumu 3-0'a getirdi ve finale yükseldi.

Spor 2 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Anadolu Efes bir kez daha finale yükseldi.

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Anadolu Efes, İstanbul’da oynanan iki maçta elde ettiği 2-0’lık avantajla İzmir’de Karşıyaka’ya konuk oldu. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’ndaki dolu tribünler önünde oynanan maçta başlangıç iki taraf adına da dengeli geçti.

Çetin bir mücadeleye sahne olan ilk periyodu Anadolu Efes 24-20 önde kapattı. İkinci periyotta Shane Larkin’le etkili olan konuk ekip üstünlüğünü korudu ancak devre sonunda üç sayılık isabet bulan Errick McCollum farkı altıya indirdi ve soyunma odasına Efes’in 48-42’lik üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da çok iyi başlayan Anadolu Efes farkı çift hanelere çıkarsa da Karşıyaka seri yakalayıp arayı eritmeyi başardı. İzmir’de son 10 dakikaya konuk ekip 72-67 önde gitti. Son periyoda Kenan Sipahi’nin üçlüğüyle başlayan ev sahibi ekibe Efes’in cevabı 5-0’lık seriyle geldi. Son iki dakikasına lacivert-beyazlıların dört sayılık üstünlüğüyle girilen maçta Efes hata yapmadı ve maçı 97-90 kazandı. Böylece seride durumu 3-0’a getiren Anadolu Efes adını Basketbol Süper Ligi’nde finale yazdırdı.

Anadolu Efes’te Shane Larkin 28 sayı 6 asist, Pınar Karşıyaka’da Errick McCollum 28 sayı 7 asistle mücadele etti.

Efes’in şampiyonluk için mücadele edeceği rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan serinin galibi olacak. Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğüyle süren eşleşmenin bir sonraki maçı Beşiktaş ev sahipliğinde oynanacak.

Efes’ten 27’nci final

Bu sezon finale yükselen Anadolu Efes play-off tarihinde bu başarıya 27’nci kez erişti. Ligde 16 şampiyonluğu bulunan lacivert-beyazlılar bu alanda en yüksek sayıya sahip ekip olarak öne çıkıyor. Efes bu şampiyonlukların 14’ünü play-off formatına geçtikten sonra yaşadı. 1983-1984 sezonundan bu yana 40’ıncı kez oynanan play-off’ta 27’nci defa finale yükselen Anadolu Efes, daha önceki 26 finalin 14’ünü kazanırken, 12’sini kaybetti.

EuroLeague'de bir sezon böyle geride kaldıEuroLeague’de bir sezon böyle geride kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.