Kartal ikinci yarıda kanatlandı

Beşiktaş, ikinci yarının başında 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Kayserispor'u Abiubakar ve Oxalade Chamberlein'in golleriyle 2-1 yendi. İngiliz futbolcu Beşiktaş formasıyla gol siftahı yaptı.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Kayseri'den 3 puanı aldı.

Geçtiğimiz hafta pazar mesaisinde 17.00’de sahaya çıkan taraf Fenerbahçe oldu. Bu hafta aynı saati kapatan takım Beşiktaş olacaktı. Kara Kartal, hafta içindeki 1-1’lik Club Brugge karşılaşmasının dönüşünde Süper Lig’de Kayserispor’la kozlarını paylaşmak için sahaya çıktı. Amaç, geçen pazar alınan 3-0’lık yenilgiyi güneşli İstanbul akşamında taraftara unutturmaktı.

Maça Beşiktaş hızlı başlamasına rağmen Kayserispor ilk 45 dakikada kalesini gole kapatmayı başardı. Kayserispor da aynı şekilde Beşiktaş kalesinde etkili olamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Kayserispor oldu. Kullanılan köşe vuruşu sonrasında dakika 47’de fileleri havalandıran Carlos Mane, Dolmabahçe’yi sessizliğe boğdu. 56. dakikada Beşiktaş’ın golcüsü Vincent Aboubakar sahneye çıktı ve durumu eşitledi. Bu golün asistini de Beşiktaşlı taraftarların göz bebeği Rachid Ghezzal yaptı. Ghezzal 11’e asistle dönmüş oldu. Böylelikle Aboubakar bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti.

Mert Günok duvar ördü, Beşiktaş Brugge'den puanla döndüMert Günok duvar ördü, Beşiktaş Brugge’den puanla döndü

Beşiktaş eşitliği sağladıktan sonra daha baskılı bir oyun oynamaya başladı. Salih Uçan’ın harika pası Beşiktaş’ın yeni transferleri Alex Oxlade-Chamberlain’i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Kalecinin üstünden topu aşırtan Chamberlain bu maçta Beşiktaş formasıyla ilk golünü kaydetmiş oldu. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş evinde geriye düştüğü maçta 2-1 kazandı. Kayserispor böylelikle bu sezon ilk defa mağlup oldu.

Beşiktaş maçın ardından 4. sıraya çıkarken, Kayserispor 6. sırada kaldı. Kara Kartal 21 kezle bu sezon en fazla şut attığı, 2.4’le en fazla gol beklentisi ürettiği ve 31 kezle en fazla rakip ceza alanına girdiği maçı oynadı. Ayrıca Beşiktaş kendi sahasındaki yenilmezlik serisini 17 maça yükseltti.

Potansiyel Yüksek Kinetik DüşükPotansiyel Yüksek Kinetik Düşük

Şenol Güneş maç sonrası oyun disiplininden kopmadan oynamaya çalıştıklarını söyleyerek “Duran toptan gol atmamızı bekliyordum ama yiyeceğimizi düşünmüyordum. Kayserispor’un kısa oyuncuları var. Hiç beklenmeyen şekilde rakip yaptı. Ona benzer pozisyonlar biz yakaladık, atamadık. Futbol böyle bir şey. Rakip daha az gelip gol atabilir. İlk yarıda da pozisyonlarımız var. O pozisyonlarda dikkatli vuruş yapsak gol olabilirdi. Ama bu bizim yavaş oyunumuzu, eksik taraflarımızı kapatmaz. Bütün oyuncular elinden geleni yaptı ve kazanmayı hak ettiler” değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş’ten açıklamalar.

Güneş hafta içi oynanacak Adana Demirspor maçı hakkında “ütün takımlar zor. Pendikspor’a puan verdik. Sürpriz oldu ama verdik. Adana Demirspor’a hazırlanacağız. Salı günü gideceğiz. Çarşamba maç oynayıp geri döneceğiz. Orada kalmak istedim ama 3-4 gün orada kalmak gerekiyordu. Program bile zorlanıyor ama çalışacağız.” açıklamasında bulundu.

“Milli sayımız fazla”

Deneyimli teknik direktör, milli takımlara çok oyuncu verdiklerini söyleyerek “Bizim bir sıkıntımız daha var. Milli sayımız 11, bazen daha fazla oluyor. Onların gidip oynaması veya oynamaması idman kaybına da neden oluyor. Onun için söyledim, bu tip değişimlerde milli takımdan gelen oyunculardan sonra sen de idman yapamıyorsun.” dedi. 

Maç maç ilerlemek lazım

Beşiktaş’ta 121 gün sonra ilk 11’e dönen Rachid Ghezzal maç sonunda yayıncı kuruluşa konuştu. İlk 45 dakikada zorlandıklarını belirten Cezayirli kanat oyuncusu taraftarlarında desteğini övmeyi ihmal etmedi. “Zor deplasmanlar oynayacağız. Adana ve Konya maçları zor maçlar olacak. Ama biz Beşiktaş’ız. Her maçı kazanmak için oynarız. Kaliteli bir takımız. Oynayan tüm arkadaşlar yüzde yüzünü verecektir. Bu süreçte odaklanmamız ve maç maç bakmamız lazım. Kazanmak için yüzde yüzümüzü vermemiz lazım” diyerek camiaya mesaj verdi.

Rachid Ghezzal asistle döndü.

Zeminden şikayetçi

Beşiktaşlı, Salih Uçan maç sonunda yayıncı kuruluşa verdiği röportajda “Bir konuya değinmek istiyorum. Geçen seneye göre zeminimiz kötüye gidiyor. Buradan söylemiş olayım. Buna dikkat etmek lazım.” İfadelerini kullandı.

Beşiktaş’tan Salih’e cevap

“Beşiktaş Stadyumu’nun zemin çalışmaları her zaman olduğu gibi titizlikle devam etmektedir. Fakat iklimsel değişiklikler ve diğer çim sahalarda da görülen çim hastalığı, yüksek kalitede olan zemini kısa süre içerisinde olumsuz etkilemiştir. Kısa sürecek bir tedavinin ardından yine rutin bakımlara devam edilecek ve Futbol A Takımı oyuncularımızın alışkın olduğu sağlıklı ve iyi zemine çok geçmeden dönülecektir.”

Salih Uçan’dan Beşiktaş zeminine tepki, Beşiktaş’tan cevap geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.