Kartal önce meşaleyi sonra Tirana’yı yaktı

Konferans Ligi 2. eleme turu rövanşında Tirana deplasmanına çıkan Beşiktaş, taraftarın meşale yakması nedeniyle 15 dakika geç başlayan maçta Masuaku'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen yeni transfer Amartey ve Aboubakar'ın golleriyle turladı.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Tirana'yı 2-0'la geçti.

Beşiktaş, ilk maçını 3-1 kazandığı Konferans Ligi 2. eleme turunun ikinci maçı için Arnavutluk’ta Tirana’ya konuk oldu. Şenol Güneş ve öğrencileri sürprize izin vermeden yoluna devam etmek istiyordu. Tirana ekibi ise küçük çaplı bir mucize için sahaya çıkacaktı.

Arnavutluk’taki mücadele taraftarların sebep olduğu olaylar nedeniyle başlayamadı. Sahaya meşale atan Beşiktaş taraftarları ve tribünden atlayan Arnavut taraftarların olmasından ötürü hakem ilk düdüğü çalamadı. Stuart Attwell oyuncuları yanına çağırdı. Stadyumda anons yapıldı. İki takımın oyuncuları soyunma odalarının yolunu tuttu. UEFA yetkilileri maçın akıbetine karar vermek adına bir toplantı yaptılar.

Söz konusu toplantının ardından maçın başlamasına karar verildi. Beşiktaş ilk bölümde oyunun daha fazla hakimi olan taraftı. Rakibinin kendi yarı alanında pozisyon üretmesine engel olan siyah-beyazlılar net pozisyon üretmekte zorlansa da kontrolü elinde tuttu. Maçın 32. dakikasında rakip takım kalecisi Gentian Selmani sakatlandı ve yerine 43 yaşındaki Ilion Lika dahil oldu. Rölantide geçen ilk devre 0-0 bitti.

İkinci yarıda da kontrolü elinde bulunduran Beşiktaş, eşitliği de bozan taraf oldu. Yeni transferlerden Amartey, Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta 56. dakikada kullanılan kornerde Amir Hadziahmetovic’in ortasına yaptığı vuruşla ilk golünü kaydetti. Dakikalar 66’yı gösterdiğinde Artur Masuaku Kaina’ya yaptığı faulün ardından kırmızı kart gördü. Ancak bu kart Beşiktaş’ın kontrolü kaybetmesine neden olmadı. 75. dakikada Vincent Aboubakar maçın sonucunu belirleyen golü attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, ilk maçını 3-1 ikinci maçını 2-0 kazandığı turu toplamda 5-1’le geçti ve 3. turdaki rakibi Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü oldu.

Necip sakatlanınca Amartey oynadı

Beşiktaş’ta maç sonu açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, “Amartey, geç geldi, idmansızdı. Belki daha kısa süre oynatabilirdik ama Necip sakatlandı. Amartey, gayet uyumlu oynadı. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Güneş maç öncesi yaşananlar için “Sahada şiddet ve kötü görüntü istemeyiz. Güzel bir görüntü değildi. Bundan kimse memnun olmaz. Şiddeti kim yaparsa yapsın, doğru bulmam.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş-Tirana maçı öncesi olaylar çıktı.

Güneş ayrıca maçın oynandığı zemini eleştirerek “Böyle bir stadyuma daha güzel bir zemin yakışır. Bu maçtan sonra sahanın zemini değişecektir. Oyun kalitemizi biraz etkiledi ancak uyum sağlamamız önemliydi.” ifadelerini kullandı.

Kaleci Selmani’den kötü haber

Maçın 32. dakikasında sakatlanarak yerini 43 yaşındaki Lika’ya bırakan Tirana kalecisi Selmani hakkında da konuşan Güneş “Kaleci Selmani’ye de üzüldüm, umarım ciddi bir sakatlığı yoktur.” dedi. Basın toplantısının sonunda basın mensupları “Ayağı kırılmış.” diye cevap verince Güneş, “Vay anasını öyle mi ya…” diyerek üzüntüsünü gizleyemedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Vincent Aboubakar, “Yapım gereği sakin bir insanım. Bunu sahaya da yansıtıyorum. Bazen sahada gergin anlar olabiliyor ama sonrasında gidip onlara sarılıyorum. Bize düşen sahada barış ortamını sağlayabilmek.” şeklinde konuştu.

İlk maçında ilk golüyle buluşan Amartey “Ben yeniyim ama biz saha içerisinde bir takım ve aileyiz, birbirimize destek olmamız gerekiyor. Stoper olduğum için sahada herkesi görebiliyorum ve yardım etmeye çalışıyorum.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.