Kartal’ı Başakşehir’de son dakikada eski evladı vurdu: 1-1

Beşiktaş, Başakşehir deplasmanda son anlarına 1-0 önde girdiği maçta eski oyuncusu Emirhan İlkhan'ın golüne engel olamadı. 1-1'lik skorla Kartal'ın galibiyet hasreti dört maça çıktı.

Spor 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Emirhan İlkhan attığı beraberlik golünden sonra sevinmedi.

Milli maç ve seçim arasından sonra Beşiktaş, Süper Lig’e Başakşehir deplasmanında döndü. Sakatlıkları bulunan Tayfur Bingöl, Salih Uçan, Arthur Masuaku, Ante Rebic ve Onur Bulut kadroda yoktu. Teknik direktör Fernando Santos, Antalyaspor karşılaşmasının 11’ine göre Başakşehir önünde dört değişikliğe gitti. Worrall, Amartey, Emrecan Terzi ve Cenk Tosun’un yerine Necip Uysal, Zaynutdinov, Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar sahadaydı. Beşiktaş’ın 32 yaşındaki Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar, Süper Lig’de 17 maç sonra ilk 11’deydi.

Siyah-beyazlılarda sakatlığı nedeniyle 15 hafta takımdan ayrı kalan Alex Oxlade-Chamberlain’ın yanı sıra Al-Musrati ve Daniel Amartey yedek kulübesindeydi. Başakşehir’de ise sarı kart cezalısı Deniz Türüç dışında eksik yoktu. Fatih Terim Stadı’ndaki mücadelede ilk tehlikeli atak ev sahibi Başakşehir’den geldi. Ömer Ali Şahiner’in ortasında De Souza topa kafayı vurdu. Yere de çarpan meşin yuvarlağı kaleci Mert soluna uzanıp kornere çeldi. Başakşehir’in 28 yaşındaki Polonyalı santrforu Krzysztof Piatek, Beşiktaş mücadelesinin 14’te orta alanın gerisinde Necip Uysal’a yaptığı faul sonrasında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Piatek, Pendikspor – karşılaşmasında cezası sebebiyle forma giyemeyecek.

Omar Colley bu sezon altıncı golünü attı.

Beşiktaş, 16’da öne geçti. Sol kanattan Muçi’nin yaptığı ortada Semih kafayla topu altıpas içine indirdi. Yakın mesafeden Colley’in vuruşunda top ağlarla buluştu. Süper Lig’de en çok gol atan stoper olan Omar Colley, bu sezon altıncı kez topu ağlara göndermenin sevincini yaşadı. 26’da Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Dubois’nın sol kanattan penaltı noktası önüne yaptığı ortada Piatek topa kafayı vurdu. Yan direğe çarpan top auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sakatlanan milli kaleci Mert Günok oyuna devam edemedi.

51’de Beşiktaş’ta Mert Günok sakatlandı. Oyun Başakşehir yarı sahasında devam ederken topsuz alanda kendisini yere bırakan Mert Günok, göğsünün üzerini tutarak bir süre yerde bekledi. Sağlık ekiplerinin saha içinde müdahalesinin ardından kenara gelen Mert Günok, yaklaşık üç dakika sonra yerini Ersin Destanoğlu’na bıraktı.

Beşiktaş’ın iki topu direkten döndü

68’de Beşiktaş’ta ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ghezzal’ın vuruşunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 82’de Başakşehir etkili geldi. Davidson’un pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Berkay Özcan’ın sert şutunu kaleci Ersin Destanoğlu kornere çelmeyi başardı. 86’da Beşiktaş bir kez daha direğe takıldı. Muçi’nin harika pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Semih Kılıçsoy’un plasesi yan direkten döndü.

Maçın son dakikalarında Başakşehir baskısını arttırdı. 90+4’te ceza sahası sağ çaprazında Piatek’in şutunda Ersin Destanoğlu topu kornere çeldi. 90+5’te kullanılan kornerde Beşiktaş’ın altyapısından yetişen Emirhan İlkhan, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Siyah beyazlıların altyapısından yetişen Emirhan İlkhan, Torino’ya trnasfer olmuş bu sezon başında Başakşehir’e kiralanmıştı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Puanını 47 yapan siyah-beyazlıların üç puan hasreti dört maça çıktı. Ligde son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 25 Şubat 2024 tarihinde 2-0’lık skorla alan Kartal, söz konusu süreçten sonra sırasıyla Galatasaray, Gaziantep FK ve Antalyaspor’a kaybetti. Başakşehir’le de berabere kaldı.

Emirhan İlkhan:Golü Beşiktaş’a attığım için sevinmek istemedim

Maçın ardından açıklama yapan Emirhan İlkhan, “Bir puan Avrupa yolunda bizim için önemli ama üç puan almak isterdik. İlk beş dakika iyiydik ama sonrasında Beşiktaş bir gol buldu duran toptan. O kadar insanın içinde gol atacağımı hissettim. Gol atmak güzel bir duygu. Beşiktaş’a attığım için sevinmek istemedim. Arkadaşlarım golümü kutladı, ben de onlara eşlik ettim” dedi.

Fernando Santos ile Çağdaş Atan maç öncesi birbirine başarı diledi.

Santos: Görece kısa oyuncudan çok basit bir gol yedik

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, maçı bitirecek pozisyonları yakaladıklarını belirterek şöyle konuştu: “2-0 yapıp maçı bitirebilirdik. Uzatmalara kadar maç 1-0 devam ediyordu ama uzatmalarda topu rakip yarı alana itip orada zaman öldürüp maçı bitirebilirdik. Fakat bunu yapamadık. Görece çok kısa bir oyuncudan, bir korner atışından gol yedik. Önemli bir galibiyet olacaktı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Daha aktif olmalıydık. Maçın son dakikaları çok önemliydi ve daha konsantre olmalıydık. Topun kalemize gelmesini engelleyemedik.”

Gedson Fernandes ise “Bugün iyi oynadık, takım halinde oynadık. Takım ruhu vardı sahada. Her şeyi denedik. 2-3 bulabilirdik ama son dakikada şanssız bir golle berabere kaldık” dedi.

Kara kartal ilk çeyrekte borsada kanatlandıKara kartal ilk çeyrekte borsada kanatlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.