Kavgada ikinci perde… Erman Toroğlu: Lan Şenol Güneş mahkemeye ver beni

Yorumcu Erman Toroğlu, şike yapmakla suçladığı için Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile mahkemelik olmuştu. Güneş'in depremzede takımlar için yaptığı açıklama ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Spor 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Erman Toroğlu'nun Şenol Güneş'e gösterdiği tepki sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.

Beşiktaş, geçen sezon Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarında kaybedilen 5 puan nedeniyle Süper Lig’de 2022-23 sezonunun tescil edilmemesini istedi. Siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, geçen hafta depremzede ekiplerin çalışmalarını İstanbul’da sürdüreceğinin netleşmesi üzerine “Bu takımlar şimdi Riva’da çalışacaklarmış. Geçen sene neden yoktular o zaman. Yine aynı sahalarda idmanlarını yapamazlar mıydı?” dedi. Bu konuşma eski hakem yorumcu Erman Toroğlu’nu adeta çileden çıkardı.

Ahmet Nur Çebi: Hakemlerden bir tek ben şikâyet edebilirimAhmet Nur Çebi: Hakemlerden bir tek ben şikâyet edebilirim

SkySpor YouTube kanalına konuşan Toroğlu şunları söyledi: “İnanamadım, bu adam bir de öğretmen. Depremde Şenol Güneş’in ailesi orada olsaydı; karısı, çocukları, akrabaları aynı cümleleri eder miydi. Nasıl insansınız siz? Her şeyiniz para mi sizin ya, her şeyiniz dolar mı, Euro mu ya? Lan sizde şu kadar insanlık yok mu ya?”

Şenol Güneş’e olan ağır sözlerini sürdüren Toroğlu “Ya adam uzatmada gol attı ben gördüm, sarmaş dolaş kutladılar. Adam sabah İngiltere’ye gidecekti, adamın cenazesini götürdüler. Sen ne söylüyorsun Şenol Güneş? Akıl veriyor ya, onlar nerede idman yapıyorlarmış. Senin Allah muhafıza çocuklarından biri olsaydı orada aynı cümleyi söyler miydin lan Şenol Güneş. Lan Şenol Güneş diyorum bak ne kadar net” dedi.

Arda Güler forma rekabetinde 'ölüm grubuna' düştü!Arda Güler forma rekabetinde ‘ölüm grubuna’ düştü!

Toroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Yazık ya orada neler oldu biliyor musun? Bana anlatıyorlar. Bazen ağladım anlattıklarında. Ayıptır ya, her şeyi para mi görüyorsunuz ya? Yürüyün gidin adam değilsiniz ya. Hadi mahkemeye ver lan beni. Adam değilsin lan, bunu söyleyen adam değil. Burada bile ağlayasım geliyor. Orada ne kadar insan öldü.”

Erman Toroğlu ile Şenol Güneş mahkemelik

Erman Toroğlu, “Oynadım, Oynattım, Oynatalım- Erman Toroğlu Kitabı” ismini taşıyan ve Hamit Turhan’ın kaleme aldığı kitabında 1976-77 sezonunda aralarında Şenol Güneş’in de olduğu bazı oyuncuların Zonguldakspor’dan para alarak şike yaptığını öne sürmüştü. Şenol Güneş de bunun üzerine İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 17 Mayıs 2022 tarihinde başvurarak Erman Toroğlu’ndan şikayetçi oldu ve manevi tazminat davası açtı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.