Kemoterapi gördü, sahalara döndü: Achille Polonara

İtalya Basketbol Ligi ekiplerinden Virtus Bologna’da forma giyen Achille Polonara, testislerinde tespit edilen tümör nedeniyle geçtiğimiz ay kemoterapi aldıktan sonra basketbola geri döndü.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Achille Polonara parkelere döndü.

Büyük sakatlıklar veya amansız hastalıkların yenilip tekrar sahalara dönme hikayeleri şüphesiz spor camiasının gördüğü en görkemli ve özel hikayeler. İşte bu hikayelerden bir benzerini Bologna’nın İtalyan basketbolcusu Achille Polonara yazdı.

Bir dönem Fenerbahçe ve Anadolu Efes formaları da giyen, geçtiğimiz sezonu Zalgiris Kaunas’ta bitiren ve bu sezona Virtus Bologna’da başlayan Polonara’nın testislerinde tümör tespit edildi. Yetenekli oyuncu geçtiğimiz ayı kemoterapi tedavisi görerek geçirdi. İtalyan tedavisini sonlandırdı ve basketbol sahalarına hızlı bir şekilde döndü. Enerjik oyun yapısıyla takımının temposunu yükselten ve takım oyununa yatkınlığıyla EuroLeague’de kalıcı olmayan başaran isim Bologna’nın İtalya Ligi’nde oynadığı Tortona karşılaşmasıyla parkedeki yerini aldı. Bologna sahadan 99-70 galip ayrılırken Achille Polonara 8 dakika süre aldı, 5 sayı kaydetti.

Fenerbahçe 'Madar'da kısmi görme kaybı var' dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttuFenerbahçe ‘Madar’da kısmi görme kaybı var’ dedi, Beşiktaş rakip yöneticiyi sorumlu tuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.