Kerem açtı, Orkun kapattı: Benfica’dan Atletico karşısında ‘dört dörtlük’ zafer

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'i konuk eden Benfica, güçlü savunmasıyla bilinen rakibini 4-0 yenerek sahadan sildi. Kerem Aktürkoğlu takımının ilk golünü atarken bir diğer milli yıldız Orkun Kökçü de penaltıdan skoru belirledi.

Spor 3 Ekim 2024
Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde yine attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta aynı gün oynanan dokuz maçla tamamlandı. Günün dikkat çeken karşılaşmasında Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün formasını terlettiği Benfica Diego Simeone’nin çalıştırdığı Atletico Madrid’i ağırladı.

Maça hızlı giren Benfica rakip sahada kazanılan top sonrası aldığı pası ceza sahası içinde iyi kontrol edip kaleci Oblak’ı mağlup eden Kerem Aktürkoğlu’nun 13’üncü dakikadaki golüyle öne geçti.

İlk yarısı Kerem’in golüyle 1-0 biten maçın ikinci devresinde Benfica farka koştu. 52’nci dakikada Angel Di Maria (penaltı) ve 75’inci dakikada Alexander Bah’la iki gol daha bulan Portekiz temsilcisinde skoru belirleme görevi bir diğer milli futbolcu Orkun Kökçü’ye düştü. Orkun 84’üncü dakikada penaltıdan fileleri bularak farkı dörde yükseldi ve maç Benfica’nın 4-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Böylece Devler Ligi’nin ilk hafta maçında gol atma başarısı gösteren Kerem ve Orkun ikilisi alışkanlıklarını ikinci karşılaşmada da sürdürdü. Orkun Kökçü UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid ise Lille deplasmanında soğuk duşa tutuldu. Eflatun-beyazlılar Jonathan David’in 45+3’te penaltıdan bulduğu gole engel olamayınca karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı. Maça yedek kulübesinde başlayan Arda Güler 67’nci dakikada oyuna girdi ve sahada bulunduğu sürede etkili pozisyonların hazırlanmasında rol oynadı ve bir kez de kendisi net gol şansı yakaladı ancak milli futbolcunun performansı İspanyol devinin gol atmasını sağlayamadı.

Bir diğer milli futbolcu Kenan Yıldız ise takımı Juventus’un Leipzig deplasmanına çıktığı maçta ilk 11’de başladı. İtalyan temsilcisi iki kez yenik duruma düştüğü maçtan 10 kişi de kalmasına rağmen 3-2 galip ayrılmayı başardı. Leipzig’in golleri Sesko’dan gelirken Juve’de Vlahovic iki, Conceicao bir gol kaydetti.

İlk hafta maçında Dinamo Zagreb filelerine tam dokuz gol birden bırakarak dikkatleri üzerine çeken Alman devi Bayern Münih, Aston Villa deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle döndü. İngiliz temsilcisinin tek golü 79’uncu dakikada Jhon Duran’dan geldi. Bir başka Premier Lig temsilcisi Liverpool ise Bologna’yı Anfield’da 2-0’la geçti. Karşılaşmaya bir gol atıp bir de asist yapan Mısırlı yıldız Mohamed Salah damga vurdu.

Şampiyonlar Ligi’nde aynı gece oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlar şöyle:

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Atalanta (İtalya): 0-3
Girona (İspanya)-Feyenoord (Hollanda): 2-3
Liverpool (İngiltere)-Bologna (İtalya): 2-0
Leipzig (Almanya)-Juventus (İtalya): 2-3
Benfica (Portekiz)-Atletico Madrid (İspanya): 4-0
Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Monaco (Fransa): 2-2
Lille (Fransa)-Real Madrid (İspanya): 1-0
Aston Villa (İngiltere)-Bayern Münih (Almanya): 1-0
Sturm Graz (Avusturya)-Club Brugge (Belçika): 0-1

Avrupa sahnesindeki Türk derbisinde olay: Madde yağdı, parke yandı, maç ertelendiAvrupa sahnesindeki Türk derbisinde olay: Madde yağdı, parke yandı, maç ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.