Konya’da Piatek şov yaptı, Başakşehir iki farktan döndü

Süper Lig'de pazar mesaisinin açılış maçında Başakşehir ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı mücadeleyi golcüsü Krzysztof Piatek'in hat-trick'i ile 3-2 kazandı.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Piatek şov yaptı, Başakşehir 3 puanı aldı.

Süper Lig’de 23. hafta maçları heyecanı pazar mesaisiyle sürdü. Günün 13.30’da başlayan maçında Konyaspor, Başakşehir’i ağırladı. Konya’nın hedefi düşme hattından kurtulmak, Başakşehir’in amacı Fenerbahçe yenilgisi sonrası toparlanmaktı.

Maça ev sahibi takım çok hızlı başladı. Louka Prip 8. dakikada topu ağlara gönderdi. Prip yalnızca altı dakika sonra kendisinin ve takımının ikinci golüne imza attı. Konyaspor bu gollerle devreyi 2-0 önde tamamlarken Başakşehir’in devre boyunca karşı kaleyi bulan yalnızca bir şutu vardı.

Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Ancak ikinci yarıda işler tersine döndü. Çağdaş Atan’ın ekibi geriden oyun kurma konusunda daha mahir davrandı. 64. dakikada VAR incelemesi sonrası penaltı kararı çıktı. Topun başına geçen Polonyalı Piatek golü kaydetti. Piatek 79. dakikada bu kez Deniz Türüç’ün asistiyle sahne aldı ve maça denge geldi. Konyaspor galibiyeti korumak şöyle dursun her karşılaşmanın final niteliğinde olduğu küme düşme mücadelesinde bir puanı da muhafaza edemedi. 90+2. dakikada deneyimli golcü Piatek bir kez daha sahneye çıktı ve günün tartışmasız yıldızı oldu. Başakşehir maçı 3-2 kazandı.

İstanbul ekibi bu galibiyetle puanını 30’a çıkarıp maç fazlasıyla sekizinci sıraya yerleşti. Konyaspor’un Süper Lig’deki galibiyet hasreti altı maça çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.