Kopenhag polisinden Galatasaray maçına özel uygulama

Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki kader maçında Kopenhag, Parken Stadyumu'nda Galatasaray'ı ağırlayacak. Danimarka polisi maça özel "ceza bölgesi" uygulamasını hayata geçirecek.

Spor 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kopenhag polisinden Galatasaray maçı öncesi sıkı önlem.

Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki düğüm önümüzdeki salı akşamı çözülecek. 12 Aralık akşamı oynanacak maçlarda Kopenhag Galatasaray’ı Manchester United Bayern Münih’i ağırlayacak. Türk ekibi Galatasaray’ın Avrupa macerasının devamı açısından hayati önem taşıyan mücadele öncesinde Danimarka polisi de hazırlıklarını sürdürüyor.

Buna göre Kopenhag’da ceza bölgesi uygulaması yapılacak. Maç günü saat 15.00 ve sabaha karşı 03.00 saatleri arasında stadyum çevresini kapsayan bölge ceza bölgesi ilan edilecek. İki takım taraftarlarının taşkınlık yapmasını engelleme amaçlı yapılacak uygulama kapsamında Şiddet, vandalizm ve kamu düzeninin bozulması gibi suçların cezalarının ikiye katlanması öngörülüyor.

Ali Palabıyık: Hakemliğim Rize-Galatasaray maçında bitirildiAli Palabıyık: Hakemliğim Rize-Galatasaray maçında bitirildi

Ayrıca maçın bitiminin ardından deplasman tribünündeki taraftarın 1 saat daha stadyumda tutulacağı aktarıldı. Kopenhag taraftarlarının söz konusu bölgeden ayrılmasının ardından Galatasaray taraftarının stadyumdan çıkarılması planlanıyor.

Kopenhag’daki polis departmanı müfettişlerinden Peter Dahl konuyla alakalı “Parken’de maç varken her zaman huzurlu bir akşam olmasını umuyoruz ancak aynı zamanda dürüst olmak gerekir ki bu iki kulüpten belirli taraftar grupları ile deneyimlerimiz olduğunu ve bu grupların rahatsızlık yaratma riskinin bulunduğunu da söylemeliyiz. Maç nedeniyle kavgalar yaşanabilir. Sıkılaştırılan ceza alanı uygulaması ve konuk takım taraftarlarının stadyumdan geç çıkarılması ile ortamı biraz olsun yumuşatabileceğimizi ve tüm barışçıl futbolseverlerin iyi bir akşam geçirmesini umuyoruz” dedi.

 

Kopenhag, Galatasaray karşısına formsuz geliyorKopenhag, Galatasaray karşısına formsuz geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.