Kritik toplantıdan çıkan sonuç: Türk futbolunda asayiş berkemal

Hakem Halil Umut Meler'in Faruk Koca'nın saldırısına uğradığı, İstanbulspor'un sahadan çekildiği Türk futbolu için Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, birlik mesajı verdi.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Türk futbolunun aktörlerinden birlik çağrısı.

Son haftalarda Türk futbolunda yaşanan gelişmelerin ardından Kulüpler Birliği, TFF ve Spor Bakanlığı bir araya geldi. Bu toplantının sinyalleri, geçtiğimiz hafta çarşamba günü yapılan Kulüpler Birliği toplantısından sonra verilmiş, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan böyle bir toplantı talep ettiklerini belirtmişti.

11 Aralık Pazartesi akşamı Ankaragücü – Rizespor maçında yaşananlar, üstüne geçtiğimiz salı İstanbulspor – Trabzonspor maçında ev sahibi kulüp başkanının hakem kararını beğenmeyerek takımını sahadan çekmesi birçok olayın üstüne tuz biber olmuştu. Alt liglerdeki bahis şikesi iddiaları, eski hakemlerin federasyonu hedef alan açıklama ve iddiaları Türk futbol gündemini fazlasıyla meşgul etmişti.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Toplantıdan istifa kararı çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu. Ancak pazar günü oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray derbisi öncesi toplantıdan radikal bir karar çıkmadı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç “Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bir önceki görüşmemizde bir toplantı ricamız olmuştu. Bir haftayı geçmeden toplantıyı ayarladık. Burada futbolun temel problemlerini, hakemlik müessesini, ekonomisini etraflıca değerlendirdik. Futbolun temel sorunlarını çözebileceğimize dair bir toplantı sonucu aldık dersek çok abartmış olmayız” açıklamasını yaptı.

PFDK sevkleri açıklandı... Fred, Ertuğrul Doğan, İstanbulsporPFDK sevkleri açıklandı… Fred, Ertuğrul Doğan, İstanbulspor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “Çok güzel bir toplantı oldu. Biz büyük bir aileyiz. Bu değerli ailenin tüm paydaşlarının birbirleriyle diyalog içinde olması çok önemli. Bir sorun varsa birlikte çözeceğiz. Başarıyı da başarısızlığı da birlikte sahipleneceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şunları söyledi: “Güzel ve değerli bir toplantı oldu. Tüm sporunun ve futbolunun sorunlarına dair geniş kapsamlı bir toplantı oldu. TFF ve Kulüpler Birliği’ni bir araya getirdik. Kıymetli görüşler ortaya koyuldu. Son haftalarda yaşadığımız sorunlar, omuz omuza verip buradan güçlü bir şekilde çıkmamız gerektiğini gösterdi. Bizim halkımız futbolu seviyor. Bu sorunları konuşarak çözebileceğimize inanıyoruz. Yasal bazı talepler var, ekonomik bazı talepler var. Hepsini değerlendireceğiz. Paydaşlarımızla sık sık bir araya geleceğiz. Biz bir aradayız, birlikteyiz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.