LaLiga’da düşme hattı karıştı, Espanyol 90+3’te veda etti

LaLiga’da aynı anda başlayan 9 maçta alınana sonuçlarla küme düşme hattı iyice karıştı. Tam 6 takım son haftaya ateş hattı civarında girdi. Espanyol lige veda ederken, Barcelona Camp Nou’daki son maçını Mallorca’ya karşı oynadı.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
LaLiga'da düşme hattı karman çorman oldu.

İspanya LaLiga’nın 37. haftası aynı anda başlayan 9 maçla kapandı. Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmalar sonucunda 6 takım, son haftaya ateş hattında girdi. Kendi evinde Osasuna’yı konuk eden Enes Ünal’ın takımı Getafe, maçı 2-1 kazandı ve puanını 41’e yükselterek bir anda 14. sıraya çıktı.

Haftanın en kritik maçlarından birinde 38 puanlı Cadiz, 40 puanlı Celta Vigo’yu ağıradı. 53. dakikada Ruben Sobrino’nun golü Cadiz’e 3 puanı kazandırdı ve 41 puana ulaşan takım 13. sıraya yükseldi. Celta Vigo ise 40 puanla 17. sırada kaldı.

LaLiga’ya giden 2 bilet sahibini bulduLaLiga’ya giden 2 bilet sahibini buldu

Ligde günün kaybedeni ise Valladolid oldu. Valladolid, sahasına ağırladığı 39 puanlı Almeria ile 0-0 berabere kaldı ve 39 puanla 18. sırada kaldı. Almeria puanını 40 yaptı 16. sıraya tutundu.

Son haftaların çıkışta takımı Valencia ise sahasında Espanyol’la karşılaştı. Yarasalar, Samuel Lino’nun 90+3’te bulduğu golle 2-2 ‘lik beraberliği kurtarıp ve 41 puanla 15. sırada yer alırken, Espanyol 36 puanda kalarak küme düştü. Bu sonuçlarla birlikte son haftaya 6 takımın küme düşme ihtimali devam ederek girildi.

Enes Ünal üzdü: Çapraz bağları koptuEnes Ünal üzdü: Çapraz bağları koptu

Barcelona Camp Nou’yu kapadı

Barcelona, veda geçidi niteliğindeki maçta Mallorca’yı ağırladı. Hem Jordi Alba hem Sergio Busquets yıllardır içinde bulundukları eve veda ederken, kulüp de renovasyon çalışmalarının başlayacağı Camp Nou’da son maçına çıktı. Karşılaşmaya fırtına gibi giren Barcelona Ansu Fati’nin 1. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Fati 24’te farkı 2’ye çıkardı. 70’te Gavi maçın sonucunu belirleyen golü attı ve Barça sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Barcelona’da yaprak dökümü: Alba da ayrılıyorBarcelona’da yaprak dökümü: Alba da ayrılıyor

İşte LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Girona – Real Betis 1-2

Athletic Bilbao – Elche 0-1

Atletico Madrid – Real Sociedad 2-1

Rayo Vallecano – Villarreal 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.