LaLiga’da maaşın kralı Real Madrid’den

LaLiga'da maaş bütçeleri açıklandı. Yıldızlar topluluğu Real Madrid en yakın rakiplerine büyük fark attı.

Spor 13 Eylül 2024
LaLiga'nın maaş zengini Real Madrid.

Uzun süredir Avrupa futbolunun iki numaralı ligi olarak Premier Lig’i takip etme iddiası olan LaLiga’da maaş bütçeleri açıklandı. Buna göre Real Madrid zirveyi kimselere bırakmazken eflatun-beyazlıları Barcelona ve Atletico Madrid takip etti.

Geçen sezon LaLiga ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım bu sezon kadrosunu Kylian Mbappe ile güçlendirmişti. Mbappe dışında Brezilya’nın genç yeteneği Endrick de kadroya dahil edilmişti. Milli futbolcu Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid’de maaş bütçesi yeni isimlerin de katılımıyla 754 milyon euro’ya kadar yükseldi. Mbappe’yi bonservissiz olarak 100 milyon euro civarında bir imza parasıyla kadrosuna katan ekip Fransız yıldıza yıllık 57.5 milyon euro gibi astronomik bir ücreti ödemeyi kabul etmişti.

Ballon d'Or'da milli heyecan: Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler aday gösterildiBallon d’Or’da milli heyecan: Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler aday gösterildi

Bu sıralamada Madrid’i takip eden takım ezeli rakipleri Barcelona oldu. Katalan ekibi özellikle Joan Laporta döneminde maaş bütçesinden kısmaya ve ekonomik refaha erişmeye çalışıyor. 1 milyar euro’ya yakın borcu eritmeye çalışan ve bu sırada stadyumunu da yenilen kulüp Real Madrid’i fazlasıyla geriden takip ediyor. Barça’nın maaş bütçesi 426 milyon euro olarak yayınlandı. Üçüncü sırada geçtiğimiz yazı flaş transferlerle geçiren ve özellikle bonservis bedeli olarak 200 milyon euro’ya yaklaşan Atletico Madrid var. Madrid takımı 310 milyon euro maaş ödeyecek.

İlk üçün ardından 200 milyon euro sınırından aşağı iniliyor. Real Sociedad 159 milyon euro ile dördüncü sırada yer alırken 135 milyon euro maaş bütçesi olan Villarreal Bask ekibini takip ediyor. 108 milyon euro maaş bütçesi olan Real Betis bu ekipleri takip ederken bir başka Bask ekibi Athletic Club 100 milyon euro bütçeye sahip.

İşte LaLiga’da maaş bütçeleri.

LaLiga’da bu sezon en büyük favorilerden biri Barcelona. Sezona dört maçta dört galibiyetle başladılar. Şampiyonluk hayali kuran takımlardan Atletico Madrid ilk dört maçta sekiz puan toplarken son şampiyon ve bu sezon da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak göze çarpan Real Madrid de sekiz puanla lige giriş yaptı. Maaş bütçesinin aksine beklentilerin altında lige giren ekip ise Real Betis oldu. Betis’in üç maçta iki puanı var. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı bulunan geçen sezonun flaş takımı Girona 94 milyon euro ile listenin ortalarında yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.