Lamine Yamal tarihe adını yazdırdı, İspanya gol yağdırdı

UEFA Avrupa Şampiyonası elemelerinde, İspanya deplasmanda Gürcistan'ı 7-1'lik skorla geçti. İspanya'nın 7. golünü filelere gönderen Lamine Yamal, İspanya Milli Takımı'nın gol atan en genç futbolcusu oldu. İşte Avrupa'da gecenin sonuçları...

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yamal, İspanya'nın son golünü ağlara gönderdi.

Euro 2024’te A Grubu’nda yer alan İspanya, Gürcistan deplasmanından 7-1’lik galibiyetle ayrıldı. İspanya’ya galibiyeti getiren golleri; Morata (22, 40,65), Kvirkvelia (27-kk), Olmo (40), Nico Williams (68′) ve Lamine Yamal attı. Ev sahibi ekibin tek sayısı Giorgi Chakvetadze’den (49) geldi. Euro 2024 elemelerine Gürcistan deplasmanında 44. dakikada sakatlanan Marco Asensio’nun yerine oyuna giren Lamine Yamal, tarihe geçti. Barcelona’nın kanat oyuncusu, takımının son golünü attı.

Yamal, (16 yaş 57 gün), İspanya Milli Takımı ile maça çıkan ve gol atan en genç futbolcu oldu. Bundan önceki rekor Gavi’ye aitti (17 yaş 62 gün). Gavi, 2021’de Angel Zubieta’nın (17 yaş 284) 85 yıllık rekorunu geride bırakmıştı.

Türkiye'ye Euro 24 yolunda Ermenistan çelmesiTürkiye’ye Euro 24 yolunda Ermenistan çelmesi

Ağustos ayında Barcelona ile ilk maçına çıkan ve İspanyol ekibinin bu alandaki en genç oyuncusu unvanını elde eden Yalmal, LaLiga’da Villarreal’i 4-3 yendikleri karşılaşmada da maçın adamı seçilmişti. Faslı bir babanın oğlu olarak İspanya’da doğan ve büyüyen Yamal, İspanya alt yaş altı milli takımlarında oynadı. Faslı taraftarlar Yamal’ın kendi milli takımlarını seçme umutları taşıyordu. İspanya bu galibiyetle 3 maç sonunda puanını 6 yaptı. Gürcistan ise 4 maç sonunda 4 puanda kaldı. İspanya bir sonraki maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni konuk edecek. Üst üste iki maçını da kaybeden Gürcistan ise Norveç deplasmanına gidecek.

Büyükekşi'den 2032 müjdesi: Avrupa Futbol Şampiyonası hayırlı olsunBüyükekşi’den 2032 müjdesi: Avrupa Futbol Şampiyonası hayırlı olsun

Avrupa’da diğer maçta alınan sonuçlar şöyle…

A Grubu: Güney Kıbrıs Rum Kesimi-İskoçya: 0-3

J Grubu: Slovakya – Portekiz 0-1

Lüksemburg-İzlanda: 3-1

Bosna Hersek-Lihtenştayn: 2-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.