Laso, İspanya’ya Baskonia’yla döndü: Yerine Spanoulis mi geliyor?

Geçtiğimiz sezonu Bayern Münih'te geçiren Pablo Laso sözleşmesi devam etmesine karşın Bayern'den affını istedi. Bayreya ekibi isteği kabul edince İspanyol ko. saatler içerisinde Baskonia'ya imzayı attı. Almanya'da ise Spanoulis sesleri yükseliyor.

Spor 28 Haziran 2024
Bayern'de koç değişimi yaşanacak.

Real Madrid’in başında başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından yaşadığı kalp krizi sonrası kulüpten ayrılan, ardından da Bayern Münih’i çalıştırmaya başlayan Pablo Laso şok bir kararla Bavyera ekibinden ayrıldı. Almanya Ligi’nde şampiyon yaptığı takımıyla 2025’e kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen ailevi sebeplerle ayrılmak istediğini belirten Laso’nun ricası Bayern tarafından kabul görür görmez İspanyol başantrenörün Baskonia’yla sözleşme imzaladığı duyuruldu. Baskonia’dan yapılan açıklamada tecrübeli koçla 2027’ye kadar kontrat imzalandığı açıklandı.

Bu ani kararla ilgili konuşan Bayern Münih GM’i Marko Pesic, “Pablo’nun kararı bizi şaşırttı fakat ona hem insan hem de koç olarak çok saygı duyuyoruz. Geçtiğimiz başarılı sezonda yaptıkları için teşekkür ederiz. Pablo’ya gelecekte en iyi dileklerimizi sunuyoruz. O, sadece geçen sezon yaşadığı 2 kupa zaferinden dolayı değil, her zaman Bayern’in bir parçası olarak kalacak” dedi.

Bayern’de hedef Spanoulis

Laso’nun Bayvera’dan apar topar ayrılmasının ardından Bayern Münih de koç arayışlarına büyük bir hızla başladı. Alman gazeteciler Robert Heusel ve Rupert Fabig’in haberine göre Bayern Münih, başantrenörlük görevi için Yunanistan Milli Takımı koçu Vassilis Spanoulis ile görüşüyor. İki yıl önce Peristeri’de başlayan koçluk kariyerinde Dimitris Itoudis’in yerini alarak Yunanistan Milli Takımı’nın başına geçen Spanoulis, Peristeri’ye Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynattıktan sonra görevinden ayrılmıştı. Yunan basketbol adamı oyuncu olarak efsanesi olduğu EuroLeague’e Bayern’in başında koç olarak geri dönebilir.

Nigel Hayes-Davis, ABD Milli Takımı'nın olimpiyat kampına davet edildiNigel Hayes-Davis, ABD Milli Takımı’nın olimpiyat kampına davet edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.