Leipzig kırmızı beyaz: Büyükekşi protesto edildi

Türk taraftarlar EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya'yla karşılaşacak A Milli Takım'ı desteklemek için Leipzig'e akın etti. Almanya'nın doğusunda bulunan kentte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi protesto edildi.

Spor 2 Temmuz 2024
Avusturya maçı öncesi Türkler Leipzig'e akın etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükselmek için karşılaşacağı Avusturya maçı öncesi Türk taraftarlar Leipzig’e akın etti.

Önceki karşılaşmaların oynandığı Dortmund ve Hamburg kentlerini kırmızı-beyaza boyayan Türk taraftarlar bu kez de Almanya’nın doğusundaki Leipzig kentini adeta Türk kentine çevirdi. Wilhelm-Leuschner-Platz İstasyonu’ndan başlayan yürüyüşe binlerce Türk taraftar katıldı.
Büyük coşkuya sahne olan yürüyüşteki taraftarlar Türk bayrakları, meşaleler ve marşlar eşliğinde milli takıma destek verdi. Yaklaşık iki kilometre yürüyen taraftarlar maçın oynanacağı Leipzig Stadı’na ulaştı. Taraftarların yürüyüşü sırasında çevre binalardan ay-yıldızlı bayrak sallayan Türkler milli takıma destek oldu. Coşkulu kalabalık marşlar ve sallanan bayraklar eşliğinde ilk düdüğün çalmasını beklerken alana gelen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hoş karşılanmadı.

Taraftarların Büyükekşi aleyhinde istifa sloganları attığı gözlenirken federasyon başkanı çabuk adımlarla taraftarların olduğu yerden ayrıldı.

Leipzig'de Türk Marşı çalsın!Leipzig’de Türk Marşı çalsın!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.