Letonya’yı yen, Almanya biletini kap!

A Milli Futbol Takımı 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Konya'da Letonya ile karşılaşacak. Türkiye, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

Spor 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Teknik Direktör Montella ve Barış Alper Yılmaz, maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu yedinci maçında Konya’da Letonya ile karşı karşıya gelecek. Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılacak maç, saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı Arnavutluk Futbol Federasyonundan hakem Enea Jorgji yönetecek. Onun yardımcı hakemliklerini Denis Rexha ve Ridiger Çokaj, dördüncü hakemliğini ise Florian Lata yapacak. Müsabaka TRT 1’den naklen verilecek.

Galibiyet EURO 2024 biletini getirecek

Grupta 13 puanla lider durumda bulunan Türkiye, puanını 16’ya yükselttiği takdirde diğer maçların sonuçlarına bakılmaksınız grubu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyecek ve EURO 2024 biletini kazanacak. D Grubu’nda bir maçı eksik Hırvatistan 10 puanla ikinci sırada. Grupta 7’şer puanlı takımlar Ermenistan ve bir maçı eksik Galler ise 3 ve 4. sırada yer alıyor. Son maçında Ermenistan’ı mağlup eden Letonya ise 3 puanla son sırada.

A Milli Futbol Takımı, Konya’da Letonya ile karşı karşıya gelecek.

Merih Demiral’ın cezası sona erdi

Kart cezası sona eren Merih Demiral, bu mücadelede forma giyebilecek. Milli takımda sakatlığı süren Yusuf Sarı’nın bu maçta da olması beklenmiyor. A Milli Takım aday kadrosunda bulunan kaleci Doğan Alemdar ise Ümit Milli Takımın 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri 1. Grup’ta 17 Ekim’de deplasmanda Letonya ile oynayacağı maçın kadrosuna dahil edildi. Doğan, A Milli Takımın Konya’daki kampından ayrılarak İstanbul’a gitti.

Montella, sabırlı oynamaları gerekteğini söyledi.

Montella: Farklı bir stratejiyle sahaya çıkacağız

A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella, Letonya’nın genç bir takım olduğunu vurgulayarak “Konya halkının ve genel olarak Türkiye’deki taraftarlar ne kadar duygulu ve tutkulu olduklarını hepimiz biliyoruz. O yüzden taraftar desteği konusunda şüphem yok” dedi. Yusuf Sarı’nın sakatlıktan döndüğünü belirten İtalyan hoca, futbolcuyla ilgili son kararı henüz vermediğini söyledi. Montella konuşmasına şöyle devam etti: “Letonya’ya karşı Hırvatistan maçına göre farklı bir stratejiyle sahada olacağız. Hem çok sabırlı olacağız hem de topu çok hızlı çevireceğiz. Herhangi bir şekilde anksiyeteye yol açmadan, çok sabırlı bir şekilde olmamız gerekiyor. Kendi oyun planlarımızı ona göre işleyeceğiz.”

Hırvatistan, Türkiye'nin hakkını verdi: Dalic, Modric, basın...Hırvatistan, Türkiye’nin hakkını verdi: Dalic, Modric, basın…

Barış Alper Yılmaz: Maça odaklıyız

Milli futbolcu Barış Alper Yılmaz ise “Kendi oyunumuzu oynadığımızda yenemeyeceğimiz bir takım yok” diye konuştu. Futbolcu şunları söyledi: “Hocamın verdiği taktikle takıma faydalı olmak istiyorum. Tabii ki Letonya maçını kazanmak istiyoruz. Yenip, lider olarak devam etmek istiyoruz. Hedeflerim var ama önceliğim milli takım. Maça odaklıyız. İnşallah yeneriz.” ifadelerini kullandı.

Dainis Kazakevics ve Janis Ikaunieks ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Kazakevics: Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz

Letonya Teknik Direktörü Dainis Kazakevics, “Türkiye’yi gayet iyi tanıyoruz. Onlarla aslında oynayacağımız 4’üncü maç olacak. Türkiye tabii ki yeni antrenör Montella’nın gelişiyle birlikte değişim içerisinde bulunuyor. Biz, Türkiye’yi özellikle Hırvatistan maçında analiz ettik. Onlar için çok değerli bir galibiyet olduğunu biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Neye ulaşmamız gerektiğini, ne başarmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve bu şekilde maça çıkacağız” dedi.

İtalyan işiİtalyan işi

Futbolculardan Janis Ikaunieks ise şöyle konuştu: “Özellikle Türkiye’de oynamak çok zor ve burada insanların futbola olan ilgisi çok farklı bir seviyede. Tabii ki Ermenistan maçıyla karşılaştırdığımız zaman Türkiye Milli Takımı ve Türk oyuncularının daha yüksek bir seviyede, daha üst bir sınıfta olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de futbol bir din gibi görülüyor belki de, çok ciddiye alınıyor ve bu da işimizi zorlaştırıyor. Bundan dolayı biz bu atmosferin bilincinde ve bu koşulların bilincinde olarak sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Türkiye’deki Letonya maçlarında son 3 maçta galip gelen yok

Milliler, Letonya ile yaptığı 7’si resmi, 2’si özel 9 maçtan üçünü kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Türkiye, Letonya karşısındaki 5 maçlık beraberlik serisini, 11 Ekim 2021’de Riga’da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçını 2-1 kazanarak sona erdirmişti. Türkiye ile Letonya arasında Türkiye’de oynanan 3 maç da beraberlikle sona erdi. Ay-yıldızlı ekip rakibiyle oynadığı son 2 maçı ise deplasmanda uzatmalarda bulduğu gollerle kazandı.

Sabır ve çalışma fırsatla birleşti: İsmail YüksekSabır ve çalışma fırsatla birleşti: İsmail Yüksek

İlk maçta skoru son dakika golleri belirledi

Gruptaki ilk maçta Abdülkerim Bardakcı ve Cengiz Ünder’in golleriyle 90 dakikayı 2-1 önde kapatan milli takım, 94’te kalesinde golü gördü ve skor 2-2’ye geldi. Türkiye, bu golden yalnızca 1 dakika sonra İrfan Can Kahveci ile golü bularak sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.

Galler ile Hırvatistan oynuyor

Grubun diğer maçında Galler ile Hırvatistan karşılaşacak. Ermenistan ise yedinci maç gününü bay geçecek. Ay-yıldızlı ekip, grup maçlarını 21 Kasım’da Galler ile deplasmanda oynayacağı maç ile tamamlayacak. EURO 2024’e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023’te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024’e katılma hakkını elde edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.