Leverkusen Alonso’nun kalması konusunda özgüvenli

Bu sezon Avrupa'nın en flaş takımı olan Bayer Leverkusen teknik direktör Xabi Alonso'nun gelecek sezon da takımda kalacağına güveniyor.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Leverkusen Xabi Alonso'nun kalması konusunda umutlu.

Bayer Leverkusen bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı toplam 31 maçta 27 galibiyet ve dört yenilgiyle olağanüstü bir performansa imza attı. Son olarak Bayern Münih’i evinde 3-0 mağlup eden ekip Bundesliga’daki şampiyonluk yarışında rakibiyle farkı beş puana çıkardı.

Bu olağanüstü performansın baş mimarı kuşkusuz teknik direktör Xabi Alonso. Alonso’nun futbolculuk kariyerinde Real Madrid, Liverpool ve Bayern Münih gibi devlerde oynamışlık var. Hal böyle olunca genç teknik direktörün bu takımlardan birinin başına geçmesi olası senaryo. Başta da Jürgen Klopp’un sezon sonu itibariyle görevinden ayrılacağı Liverpool. Ancak Alonso’nun Leverkusen’de kalması konusunda kulüp Sportif Direktörü Simon Rolfes son derece umutlu. Rolfes “Xabi Alonso’nun takımda kalacağından eminim. Birincisi sözleşmesi nedeniyle. Ayrıca kendisini burada çok rahat hissediyor ve gelecek yıl üst düzey bir takıma sahip olacağımızı biliyor” dedi.

Bayer ligdeki bir sonraki maçını 17 Şubat Cumartesi günü Heidenheim’a karşı oynayacak. UEFA Avrupa Ligi’ndeki grubundan lider çıkan ekip mart ayına kadar hafta içi Avrupa fikstürüyle meşgul olmayacak.

Avrupa futbolundaki zirve kapışmasına Türk futbolcular damga vurduAvrupa futbolundaki zirve kapışmasına Türk futbolcular damga vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.