Avrupa futbolundaki zirve kapışmasına Türk futbolcular damga vurdu

Bundesliga ve LaLiga'da ilk iki sırada bulunan Bayer Leverkusen- Bayern Münih ve Real Madrid- Girona maçları nefes kesti. Arda Güler, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Sacha Boey, Angelino geceye damga vurdu. İşte yaşananlar...

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bernabeu'daki ilk maçında takımına penaltı kazandıran Arda Güler arkadaşları tarafından böyle tebrik edildi.

Avrupa liglerinde cumartesi günü zirve mücadelelerine sahne oldu. Real Madrid-Girona, Bayer Leverkusen – Bayern Münih, Roma-Inter gibi mücadelelerde sporseverler futbola doydu. İlk defa Santiago Bernabeu Stadı’nda bir maça çıkan Arda Güler Real Madrid’e bir penaltı kazandırdı. Bayern Münih’in Galatasaray’dan transfer ettiği Sacha Boey ilk kez 11’de yer aldı. Birbirinden güzel gollerin atıldığı harika cumartesinde yaşananlar şöyle…

Real Madrid ezdi geçti, Arda Güler penaltı yaptırdı

LaLiga’da Real Madrid, şampiyonluk yarışında en yakın rakibi Girona’yı Santiago Bernabeu Stadı’nda ağırladı. Ev sahibi ekip, 6’da Vinicius Junior, 35 ve 54’de Jude Bellingham ve 61’de Rodrygo’nın golleriyle maçtan 4-0 galip ayrıldı.

Milli futbolcu Arda Güler 77. dakikada oyuna dahil olarak Bernabeu’daki ilk maçına çıktı. Milli futbolcu 90’da yaptığı slalomdan sonra düşürüldü ve takımına penaltı kazandırdı. Joselu penaltı atışını gole çeviremedi. Puanını 61’e çıkaran Real Madrid liderliğini korudu ve ikinci sıradaki Girona’yla arasındaki puan farkını beşe yükseltti. Bu sezon ikinci yenilgisini de Real Madrid’den alan Girona 56 puanda kaldı.

LaLiga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Alaves – Villarreal 1-1

Real Sociedad – Osasuna 0-1

Las Palmas – Valencia 1-0

Yusuf Yazıcı PSG’ye gol attı

Ligue 1’de lider PSG kendi sahasında Yusuf Yazıcı’nın forma giydiği Lille takımını konuk etti. Konuk takım maça adeta golle başladı. Yusuf Yazıcı’nın geliştirdiği atakta top yine milli futbolcunun önünde kaldı. Onun vuruşunda da filelere gitti. PSG’nin buna yanıtı çabuk oldu. 10’da Gançola Ramos ve 17’de Alexsandro’nun kendi kalesine attığı gollerle ev sahibi 2-1 öne geçti. İkinci yarıda da Paris takımının üstünlüğü devam etti. Kolo Muani 81’de farkı ikiyi çıkarırken aynı dakika içinde Yusuf Yazıcı oyundan çıktı. 3-1’lik skorla puanını 50 yapan PSG maç fazlasıyla ikinciylepuan farkını 11’e çıkardı. Lille ise 35 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Günün diğer maçında Lens kendi sahasında Strasbourg’u 3-1 mağlup etti.

Almanya’nın yeni kralı Leverkusen

10 sezondur şampiyon olan Bayern Münih sezona namağlup olarak devam eden lig lideri Bayer Leverkusen’e konuk oldu. Münih’in Galatasaray’dan transferi Sacha Boey, ilk defa 11’de yer aldı. BayArena Stadı’ndaki maçı ev sahibi 18’de Josip Stanisic, 50’de Alejandro Grimaldo ve 90+5’te Jeremie Frimpong’un golleriyle karşılaşmayı 3-0 kazandı. Bu sezon tüm kulvarlardaki yenilmezlik serisini 31 maça çıkaran Bayer Leverkusen ligdeki puanını da 55’e yükseltti. Ligdeki üçüncü yenilgisini alan ikinci sıradaki Bayern Münih ise 50 puanda kalarak şampiyonluk yarışında rakibinin beş puan gerisine düştü. Sacha Boey ise 81. dakikada oyundan alındı.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Eintracht Frankfurt – Bochum 1-1

Union Berlin – Wolfsburg 1-0

Augsburg – Leipzig 2-2

Werder Bremen – Heidenheim 1-2

Mönchengladbach – Darmstadt 0-0

Hakan Çalhanoğlu emin adım şampiyonluğa

Serie A’nın 24. hafta maçında Roma evinde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter’i ağırladı. Başkent temsilcisi Daniele De Rossi yönetimindeki namağlup ilerleyişini sürdürmek, mavi-siyahlılar ise liderliğini pekiştirmek için sahaya çıktı. Mücadeleye seyircisinin de desteğini ardına alan Roma etkili başlasa da ilk 10 dakikanın ardından bu baskı kırıldı. Oyunu dengeleyen Inter 17’de Acerbi’nin golüyle 1-0 öne geçti. 28’de Roma Mancini kafasıyla skora denge getirdi. İlk yarının son anlarında bir kontratak şansı yakalayan ev sahibi El Shaarawy’nin vuruşuyla ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi. İkinci yarıya Inter fırtına gibi başladı. Thuram’la beraberliği bulan Milano ekibi Galatasaray’dan Roma’ya giden Angelino’nun kendi kalesine attığı golle 56’da yeniden öne geçti. Karşılaşmanın son anlarında risk alan rakibine karşı Bastoni ile bir gol daha bulan Inter mücadeleden 4-2’lik üstünlükle ayrıldı. Roma’da teknik direktör De Rossi ilk yenilgisini alırken ligde beşinci sırada kaldı. Inter ise puanını 60’a yükseltip liderliğini sürdürdü ve en yakın rakibi Juventus’la arasındaki yedi puanlık farkı korudu. Mücadelede milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 90 dakika süre aldı.

Serie A’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Cagliari – Lazio 1-3

Sassuolo – Torino 1-1

Manchester City ve Liverpool hız kesmiyor

İngiltere Premier Ligi 23. haftasında Manchester City, Everton’ı 2-0 mağlup etti. City’ye üç puanı getiren golleri karşılaşmanın 71 ve 85. dakikasında Norveçli yıldız Erling Haaland attı. Norveçli forvet bu sezon forma giydiği 25 karşılaşmada 21 kez ağları sarsarken altı asist yaptı. Haaland ayak kemiğindeki stres kırığı nedeniyle dokuz karşılaşmada forma giyememişti. Lider Liverpool’a göre bir maç eksiği bulunan Manchester City 52 puanla ikinci sırada. 18. durumda bulunan Everton’ın ise 19 puanı bulunuyor.

Seyirci rekorunun kırıldığı maçta Liverpool kazandı

Günün diğer maçında Liverpool sahasında Burnley’yi 3-1 mağlup ederek puanını 54 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Ev sahibi takımın golleri Diogo Jota, Luis Diaz ve Darwin Nunez’den geldi. 13 puanda kalan Burnley’de Dara O’Shea takımının tek sayısına imza attı. Liverpool yaptığı paylaşımda arttırılan seyirci kapasitesiyle Burnley maçında Anfield’da seyirci rekoru kırıldığını açıkladı. Karşılaşmayı 59 bin 896 kişi stadyumdan takip etti. Maçta iki arkadaşlarını iki kez golle buluşturan Livarpool’un sağ beki Trent Alexander-Arnold 59 asistle takım arkadaşı Andrew Robertson’ı geride bırakarak Premier lig tarihinde en fazla asist yapan savunma oyuncusu oldu.

Premier Lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Nottingham Forest – Newcastle United 2-3

Luton – Sheffield United 1-3

Tottenham -Brighton 2-1

Fulham – Bournemouth 3-1

Wolverhampton – Brentford 0-2

Ada'daki lejyonerler siftahı puansız yaptıAda’daki lejyonerler siftahı puansız yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.