15 yaşındaki Yamal’ın rekor gecesi… Barcelona farkı

Barcelona, son 4 haftada 3 kez puan kaybettiği La Liga'da Real Betis'i ağırladı. Barça maçı ilk yarıda çözerken 15 yaşındaki Lamine Yamal tarihe geçti.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
15 yaşındaki Lamine Yamal, oyuna girerek 82 yıllık rekoru kırdı.

Barcelona, Real Madrid’in kaybettiği haftada Rayo Vallecano karşısında fırsat tepmiş ve puan farkını açma şansını değerlendirememişti. Bu kez Barça, Real’in kazandığı haftada mutlak 3 puan parolasıyla Real Betis karşısına çıktı.

Maça hızlı başlayan Katalanlar 14. dakikada Andreas Christensen ile öne geçti. 36’da Robert Lewandowski farkı ikiye çıkardı. 39. dakikada ise Raphinha adeta maçı koparan golü attı ve devre 3-0 sonuçlandı. 82. dakikada Guido Rodriguez’in kendi kalesine attığı gol sonucu belirledi. Bu sonuçla Barcelona puanını 79’a yükseltti ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Al-Nassr’da kriz: Başkan Ronaldo yüzünden ayrıldıAl-Nassr’da kriz: Başkan Ronaldo yüzünden ayrıldı

82 senelik rekor tarih oldu

Barcelona altyapısından yetişen 2007 doğumlu 15 yaşındaki Lamine Yamal, Barcelona formasıyla ilk kez bir resmi maça çıktı. 83. dakikada oyuna dahil olan yıldız adayı, Barça formasını terleten en genç isim olarak tarihe geçti. Yamal’dan önceki rekor 1941 senesinde 16 yaşındayken forma giymeye başlayan Vivenc Martinez’e aitti. Yamal, oyuna girdikten sonra bir de net gol pozisyonu yakaladı ancak bu fırsatı değerlendiremedi.

Benzema coştu Real Madrid güldü

11 puan geriden Barcelona’yı takibini sürdüren Real Madrid, sahasında Almeria’yı konuk etti. Madrid ekibinde Karim Benzema maçın ilk yarısına damga vurdu. Fransız, 5. dakikada perdeyi açtı, 17’de farkı ikiye çıkardı. Benzema 42. dakikada penaltıdan attığı golle hat-trick yaptı. Almeria’da Lazaro 45+1’de skoru 3-1’e getirdi ve devre böyle bitti. İkinci yarıya adeta rakibine mesaj vererek başlayan başkent ekibi, 47’de Rodrygo ile farkı yeniden üçe çıkardı. 61’de Lucas Robertone skoru 4-2 yaptı ve maç böyle tamamlandı. Real, puanını 68’e yükseltti.

La Liga’da günün diğer sonucu:

Elche –  Rayo Vallecano 4-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.