Al-Nassr’da kriz: Başkan Ronaldo yüzünden ayrıldı

Suudi Arabistan’da Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Al-Nassr kulübünün başkanı Al-Muammar istifa etti.

Spor 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ronaldo'yu Al-Nassr'a getiren başkan olumsuz sonuçların ardından istifa etti.

Al-Nassr’daki Ronaldo sorunu büyüyor. Son olarak başkan Musali Al-Muammar, alınan olumsuz sonuçların ardından istifa ettiğini bildirildi.

Al-Muammar, Ronaldo’nun Dünya Kupası sonrası astronomik bir maaşla (2.5 sene için yaklaşık 500 milyon Euro) takıma katılmasını sağlamıştı. Ancak alınan sonuçlar ne başkanı ne de kulübü tatmin etmedi. Ligde Al-Hilal mağlubiyeti sonrası bir maç eksiği lider Ittihad’ın 3 puan gerisinde kalan Al-Nassr, Kral Kupası’nda da ligde 13. sırada yer alan Al-Wehda’ya boyun eğmişti.

Ronaldo’nun derdi bitmiyor: Kupadan da elendilerRonaldo’nun derdi bitmiyor: Kupadan da elendiler

Geçtiğimiz günlerde Al-Muammar’ın Ronaldo hakkında ArabianNews50’ye “Hayatımda yalnızca iki kez dolandırıldım. İlki, üç sıra kebap istediğimde yalnızca iki sıra gönderdikleri gündü. İkincisi, Cristiano Ronaldo ile sözleşme imzaladığım gündü” demeci verdiği iddia edilmişti. Ancak bu söylenti kulübün basın danışmanı Walid Al-Muhaidib “Böyle bir açıklama olmadı” denilerek yalanlandı.

United’dan da olaylı ayrılmıştı

Her ne olursa olsun Muammar’ın istifasının Spor Bakanlığı’na ulaştığı ve mevcut yönetimin feshedilip yerine yeni bir yönetimin başlayacağı gelen haberler arasında. Muammar, her ne kadar Ronaldo ismi hakkında direkt olarak suçlayıcı ifadeler kullanmasa da alınan olumsuz sonuçlarda oyuncunun ön planda olduğu aşikar. Ronaldo, son Manchester United döneminde de özellikle menajer Erik ten Hag’la anlaşma konusunda sıkıntılar yaşamıştı. Kulüpten olaylı şekilde ayrılan Ronaldo, Dünya Kupası sonrası Suudi Arabistan’ın yolunu tutmuştu.

Ronaldo, Messi tezahüratını duyunca terbiyesini bozdu!Ronaldo, Messi tezahüratını duyunca terbiyesini bozdu!

Portekizli, Arabistan’da takımıyla çıktığı toplam 15 maçta 12 gol attı ve 2 asist yaptı. Ancak deneyimli yıldız, Suudi Süper Kupası, Kral Kupası yarı finali ve geçtiğimiz hafta ligde oynana kritik Al-Hilal maçlarında skor katkısı verememişti. Kral Kupası yarı finalinin 82. dakikasında değerlendiremediği pozisyon gündem olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.