Tottenham kaybedenler kulübü! Futbolcular böyle özür diledi

Newcastle United’a 6-1 kaybeden ve tarihi bir hezimet yaşayan Tottenham’da sular durulmuyor. Londra ekibindeki menajer sirkülasyonu hız kesmeden devam ediyor. Futbolcular ise 'Utanıyoruz' diyerek Newcastle deplasmanına giden Tottenham taraftarlarının bilet ücretlerini ödeme kararı aldı.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tottenham, Newcastle karşısında bozguna uğradı...

Tottenham, Newcastle deplasmanına çıkarken geçici menajer Cristian Stellini yönetimi altındaydı. Stellini yönetiminde 3 maça çıkan ekip, bu maçlarda 4 puan toplamıştı. Newcastle United, maça öyle bir başladı ki Tottenham’ın bırakın puanı rekabetçi bir maç geçirme umutları dahi  suya düştü. Dakikalar 21’i gösterdiğinde skor tabelasında 5-0’lık Newcastle üstünlüğü vardı. İlk yarı sonundaki bu beş farklı üstünlük Premier Lig tarihinde yalnızca 4. kez tekrarlanıyordu. Tottenham adeta psikolojik çözülme yaşamıştı. Ev sahibi her ne kadar frene bassa ve maç sonucu daha vahim boyutlara ulaşmasa da Londra ekibi için 6-1’lik yenilgi, Stellini ile yolların ayrıldığı anlamına geldi. Tottenham, geçici antrenörünü kovdu ve yerine yine geçici olarak Ryan Mason’ı getirdi.

Newcastle United, Tottenham'a yarım düzine gol attıNewcastle United, Tottenham’a yarım düzine gol attı

Tottenham’ın aldığı bu yenilgi, takımı uzun süredir hedef olarak koyduğu Şampiyonlar Ligi potasının dahi son derece uzağında bıraktı. Tottenham, kupa hedeflerinde sürekli hüsrana uğradığı için, yapılan yatırımın karşılığı ancak Şampiyonlar Ligi’ne gidilirse verilebilirdi.

Taraftardan böyle özür dilediler

6-1’lik hezimetin ardından oyuncular belki de kuru bir özürle yetinmek istemedi. Yönetim, menajer değişimiyle aksiyon alırken yeşil sahada mücadele eden futbolcular da deplasmana gelen taraftarların bilet paralarını iade etmek istediklerini açıkladı. Oyuncular, ortak olarak yayınladıkları mesajda şunları söyledi: “Takım olarak hayal kırıklığı ve kızgınlığınızı anlıyoruz. Bu durumlarda kelimelerin yeterli olmayacağını biliyoruz ama bize inanın, böyle bir yenilgi acı veriyor. İç ve dış sahadaki desteğiniz için minnet duyuyor, St James’ Park’taki maça giden taraftarların bilet ücretlerini geri ödemek istiyoruz. Bunun pazar günü yaşananları değiştirmeyeceğini biliyoruz ama perşembe akşamı oynayacağımız Manchester United maçında işleri yoluna koymak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Desteğiniz bizim için çok şey ifade ediyor. Takımımızı sadece birlikte ileriye taşıyabiliriz.”

Kupa yolunda bağlanan basiret

Tottenham, Kuzey Londra’nın Arsenal’la beraber gözde iki kulübünden biri. Ancak Kuzey Londra’nın beyaz rengi, kırmızı renginin aksine kupa koleksiyonu açısından son derece büyük bir kuraklık içinde. Arsenal de son 19 senedir Premier Lig zaferi yaşayamadı. Ancak bu süreçte kazandığı FA Cup zaferleri taraftarları bir nebza olsun yatıştırdı Tottenham için bırakın Premier Ligi herhangi bir kupa kazanmak hayal gibi duruyor. Takım, son şampiyonluğunu 2007-08 sezonunda Lig Kupası’nda kazanmıştı.

Yıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan'ı yumruklamışYıllar sonra ortaya çıktı: Wayne Rooney, Alpay Özalan’ı yumruklamış

Tottenham, 15 senedir kupa kazanamadı. Ne Lig Kupası, ne FA Cup, ne Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden ekip, Premier Lig’deki yarıştan da henüz sezon başında kopmuştu.

Harry Kane’e yazık

Son olarak Newcastle faciası yaşayan Tottenham’da tabiri caizse şeref golünü atan isim Harry Kane oldu. Kane, bu sezon Premier Lig’de 24. golüne imza attı. İstikrarlı olarak kupa hasreti çeken takımın istikrarlı süper yıldızı, 29 yaşına geldi ve 2010-11 sezonuyla beraber A takımına çıkıp, 2012-13 sezonuyla beraber formasını giymeye başladığı takımda bir tane bile kupa sevinci yaşayamadı.

Harry Kane, takımıyla 10 senedir kupa kazanamıyor…

Tottenham’ın basiretsizliğine uğrayan bir diğer isim de Heung Min-Son. Güney Koreli süper yıldız 2015-16 sezonundan bu yana Kuzey Londra’da. Son, Harry Kane’le olan birlikteliğiyle son derece verimli sezonlar geçirdi ancak bu sezonlar bir türlü kupa zaferiyle taçlanmadı.

Tottenham çatısı altında kupa kazanma başarısı gösteremeyen bir başka isim de Hugo Lloris. Newcastle maçında yaşadığı sakatlık sonrası ikinci yarıda oyundan çıkmak durumunda kalan Lloris, 2012-13 sezonundan bu yana Kuzey Londra’da forma giyiyor. Lloris, bu süreçte Kane ve Son gibi süper yıldızların aksine kupa kazanan isimlerden biri. Lloris 2018’de ülkesi Fransa’yla Dünya Kupası’nı kazandı. Tecrübeli isim 2021’de Uluslar Ligi’nde mutlu sona ulaştı.

Yatırım zafer getirmedi

Daniel Levy, İngiltere’deki kulüp sahipleri arasında en köklü yere sahip isimlerden biri. İngiliz, 2001 yılından bu yana kulübün yönetim kurulu başkanı. Levy, White Hart Lane’den Tottenham Stadium’a geçiş aşamasında baş finansörlerdendi. Levy, 22 senelik yönetimi süresince geçici ve kalıcı toplamda 17 menajerle çalıştı. Levy, 22 senelik başkanlığı süresince yaptığı milyarlarca sterlin yatırım karşılığında yalnızca bir kupa zaferi yaşadı. O da az önce belirttiğimiz gibi 2007-08 Lig Kupası.

Çekirge değil adaletÇekirge değil adalet

Levy bu süreçte Juande Ramos, Harry Redknapp, Andre Villas-Boas, Mauricio Pochettino ve Jose Mourinho gibi isimlere takımını emanet etti. Hayali kurulan ve uğruna yatırım yapılan başarılara en çok yaklaşan isim, Şampiyonlar Ligi finali gören Mauricio Pochettino oldu. Jose Mourinho, tüm kariyeri boyunca kupa kazanamadığı tek dönemi Tottenham’da yaşadı.

Ne yapılan yatırımlar, ne gidilen isimler, ne de kadroya katılan süper yıldızlar fayda etmedi. Tottenham, Newcastle mağlubiyetinin de kilit vurduğu bu sezonda kanıtladığı üzere yılların kaybedenler kulübü üyesi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.