Arda Güler: Fenerbahçe kazansın diye uğraştık

Real Madrid'de forma giyen 19 yaşındaki milli yıldız Arda Güler İspanyol ekibine transfer süreci hakkında konuştu. Arda transfer sürecinde Fenerbahçe'ye olabilecek en çok bonservisi kazandırmayı hedeflediklerinden bahsetti.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Arda Güler, Real Madrid takımındaki durumunu anlattı.

Arda Güler 20 milyon euro artı bonuslar karşılığında Real Madrid’e transfer oldu. Milli futbolcu sakatlıklarla geçen birkaç ayın ardından yavaş yavaş forma şansı bulmaya başladı. Geçen hafta sonu ilk kez bir LaLiga maçında ilk 11’de başladı. Real Sociedad deplasmanında takımına galibiyeti getiren golü attı. Bu gol Arda’nın LaLiga kariyerindeki ikinci golüydü.

O Arda bir YouTube programında konuştu. Arda Madrid’e gidişiyle ilgili “Fenerbahçe’de bir sene daha kalabilirdim ama Fenerbahçeli bir Türk gencinin Avrupa’da, özellikle de Real Madrid’de neler yapabileceğini göstermek istedim. İnşallah da göstermeye devam edeceğim” dedi. Genç futbolcu transfer sürecinde aynı zamanda menajeri olan babasının komisyon istediği haberlerine ilişkin “Babamın transferden komisyon istemiş olması mümkün değil. Belki de insanlar bu profesyonel süreçlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorlar, böyle bir şey mümkün değil. Yakınımızdaki herkes Fenerbahçe ne kadar kazanabilirse o kadar kazansın diye uğraş verdiğimizi biliyor. O yüzden bu mümkün değil” diye konuştu.

Fenerbahçe Kadıköy'de kalesini aylardır kapatamıyorFenerbahçe Kadıköy’de kalesini aylardır kapatamıyor

‘Koç’a kırgınlığım yok’

Ali Koç’a bir kırgınlığı olup olmadığıyla alakalı “Ali Koç’a karşı bir kırgınlığım yok. İlk gol attığımda da ilk arayanlardan biri oldu. Sakatlandığım dönemde de sürekli konuşuyorduk. Başkan annemin birkaç sene önce olduğu bir ameliyatta bize çok yardımcı oldu. O yüzden Ali Koç bizim ailemiz için özel bir isim” dedi.

Arda, David Alaba’nın Galatasaraylı olduğunu ve kendisine takıldığını “Avusturya maçından sonra Alaba’yla birlikte döndük. O da Avusturya’daydı. Çok fazla Türk’ün olduğu bir semtte büyümüş hatta Galatasaraylıymış. Arada şakalaşıyor benimle ‘Sen Fenerbahçelisin ben Galatasaraylıyım’ diye. Rüdiger de Almanya’da olduğundan dolayı biraz Türkçe biliyor. Ben geldiğimde soyunma odasında Türkçe küfürleri duydum, herkes Türkçe küfürleri biliyor” sözleriyle anlattı.

Genç futbolcu takımdaki tecrübeli oyuncularla iletişimini “Kimseye ismi ile seslenemiyorum. Luka diyemiyorum, Toni diyemiyorum kaç yaşında adamlar. Ailemizden böyle gördük. Saygısızlık ediyormuşum gibi hissediyorum. Toni abi, Modric abi diyorum. Onlar da bana abi demeye başladı o yüzden” sözleriyle açıkladı.

Röportajın tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.