Leverkusen apoleti ikinci yarıda kurtardı

Bundesliga’da ilk 13 haftayı mağlubiyet almadan lider geçen Bayer Leverkusen ligin flaş ekibi Stuttgart’la karşılaştı. İlk yarıyı Stuttgart önde kapamasına rağmen Leverkusen namağlup unvanını Florian Wirtz’in golüyle korudu.

Spor 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Leverkusen kritik 1 puanı ikinci yarıdaki golle aldı.

Bundesliga’da bu sezonun hikayesi Xabi Alonso liderliğinde Bayer Leverkusen’in yenilmezlik serisi. 5 büyük ligin tek yenilmez takımı unvanını taşıyan ekip, Sergi Guirassy’nin flaş performansıyla sürpriz başlangıç yaparak dikkat çeken Stuttgart’a konuk oldu.

Ev sahibi ekip rakibini bu sezon hiç olmadığı kadar hırpaladı. İlk yarı boyunca sayısız pozisyon yakalayan, adeta tek kale oynayan Stuttgart aradığı golü 40. dakikada Chris Führich’in ayağından buldu. Devre 1-0 bitti. İkinci yarıya silkinerek başlayan Leverkusen 47’de 10 numarası Florian Wirtz’le beraberliği yakaladı. Bu gol maçın sonucunu belirledi. Zorlu deplasmanda da kaybetmeyen Alonso’nun ekibi Bayern’in Frankfurt’a 5-1 kaybettiği haftada zirvede farkı bir puan daha artırdı. Leverkusen’in 36 puanla birinci sırada yer aldığı ligde üçüncü sıradaki Stuttgart’ın 31 puanı var.

Bundesliga’da günün diğer sonucu:

Köln – Mainz 0-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.