Lige yükselme yarışında Bodrum ve Sakarya yenişemedi

1. Lig'de play-off potasında bulunan iki takım, Bodrum FK ve Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Sakarya'nın çok net pozisyonlardan yararlanamayıp üstüne 10 kişi kaldığı maçtan iki takım da birer puanla ayrıldı.

Spor 11 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Bodrum FK ve Sakaryaspor gündüz maçında puanları paylaştı.

1.Lig’in 22’nci haftasında Bodrum FK ve Sakaryaspor, Bodrum İlçe Stadı’nda mevsim normallerinin çok üzerinde bir sıcaklıkta karşı karşıya geldi. Süper Lig’e yükselme hedefi bulunan iki takım için de hedef üç puandı.

Karşılaşma oldukça düşük bir tempoda başladı ve ilk yarım saat sık sık faul düdükleriyle kesilen oyunda tempo bir türlü yükselmedi. 30’uncu dakikada Bodrum FK’lı Celal’in ceza sahasından çekip kaleciyi aşamadığı şut haricinde pek fazla pozisyon içermeyen ilk 45 dakika 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Devre arasından Sakaryaspor etkili döndü. Devrenin hemen başında savunma arkasına sarkıp karşı karşıya pozisyonda şutunu çeken Roshi, Bodrum kalecisi Bahri’yi aşamayınca eşitlik bozulmadı. 68’inci dakikada Samed’in ceza sahası solundan çektiği şutta Bodrumlu Bahri bir kez daha gole dur dedi, fakat seken top Dimitrov’un önüne düştü. Topu kontrol edip rakibinden de sıyrılan Dimitrov yüzde yüzlük gol fırsatında topu Bahri’ye nişanlayınca Sakaryaspor kocaman bir gol fırsatından yararlanamamış oldu. Etkili oyununu sürdüren Sakarya’da Roshi, 79’uncu dakikada rakibine yaptığı dirsek temasının ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kaldıktan sonra etkinliğini yitiren Marmara temsilcisi bir daha pozisyona giremedi. Mücadelenin son saniyesinde duran top şansı yakalayan Bodrum FK’da ceza sahası içinden kafa vuruşu yapan Samet topu kalecinin kucağına nişanlayınca maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla iki takım da hanesine birer puan eklerken Bodrum FK 39 puanla dördüncü, Sakaryaspor ise 37 puanla beşinci sırada kaldı.

1. Lig’de cumartesi günü oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı.

Şanlıurfaspor – Keçiörengücü, 0-1

Altay – Erzurumspor, 0-0

Caner Erkin itiraf etti: Beşiktaş çağırsa para konuşmamCaner Erkin itiraf etti: Beşiktaş çağırsa para konuşmam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.