Madalya kazanan bir Türk daha var, fakat ABD adına

Paris 2024'te üçü bronz biri gümüş olmak üzere toplam dört madalya kazanıp genel klasmanda 60. sırada yer alan Türkiye'nin yanı sıra olimpiyatlarda madalya kazanan bir Türk daha var. ABD adına yarışan ragbici Alev Kelter bronz madalya sahibi oldu.

Spor 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türk asıllı Alev Kelter Paris 2024'te bronz madalya kazandı.

Paris 2024’te Türkiye şimdiye kadar ikisi takımlarda, ikisi bireyselde olmak üzere toplam dört kez madalya kürsüsünde yer aldı. Beklentilerin altında kalan sporcular Türkiye’ye oyunların bitmesine kısa süre kala istenen sayıda madalya getiremedi. Bu arada Türk kökenli olup ABD adına mücadele eden Leyla Alev Kelter bronz madalya kazanarak kürsüde yer buldu.

Gazeteci İsmail Şenol’un sosyal medya paylaşımında verdiği bilgiye göre yedili ragbi branşında ABD Milli Takımı adına mücadele eden Leyla Alev Kelter takımının bronz madalya kazanmasına katkı sağladı. Annesi Türk, babası Amerikan Hava Kuvvetleri’nde pilot olan Alev Wisconsin Üniversitesi’nde futbol ve buz hokeyi bursuyla okudu. Buz hokeyinde U18 Dünya Şampiyonu ABD takımınde oynayan Alev genç yaşta hem yaz hem de kış olimpiyatlarında mücadele etme hedefini kendine koyarken Sochi 2014’te takım kadrosuna dahil edilmedi.

Devamında ABD’nin ragbi takımından davet alan Alev 23 yaşında bu spora yöneldi. Rio 2016’dan beri süregelen madalya hedefine de Paris 2024’te bronz madalyayla ulaştı. Alev dünyada ragbi sporunun en prestijli organizasyonlarından biri olarak görülen SVNS Series’te de ABD tarihinin en çok forma giyen sporcusu.

Babanın rekorunu oğlu kırdı, altın madalya için yeterli olmadıBabanın rekorunu oğlu kırdı, altın madalya için yeterli olmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.