Fenerbahçe’nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!

Fenerbahçe futbolda ve basketbolda derbilerdebirbiriyle taban tabana zıt bir performans sergiliyor. Jorge Jesus yönetiminde ki futbol takımı derbilerde 4 maçta hiç galibiyet alamadı. Itoudis yönetiminde Fenerbahçe Beko ise 7 derbi maçın 6'sını kazanmayı başardı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jorge Jesus ve Dimitris Itoudis şimdiye kadar başarılı bir sezon geçirdi.

Fenerbahçe sezon başında hem futbolda hem basketbolda kendini ispatlamış kariyerli hocalarla anlaştı. Futbola Portekizli Jorge Jesus, basketbola ise Yunan çalıştırıcı Dimitris Itoudis ile anlaştı. Sezonun şu ana kadar olan bölümüne bakacak olursak ikisi de başarılı oldu. Ancak iki çalıştırıcı bir konuda taban tabana ayrıldı: Derbiler…  Fenerbahçe futbolda derbilerde adeta kabusu yaşadı. Şu ana kadar 4 derbi maçına çıkan sarı lacivertliler sadece Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldıkları maçta puan aldı. Diğer üç derbideyse Trabzonspor’a 2-0, Galatasaray’a 3-0 ve Beşiktaş’a 4-2 yenildi.

Jorge Jesus Brezilya'da derbi canavarıydı, Türkiye'de '0' çekti!Jorge Jesus Brezilya’da derbi canavarıydı, Türkiye’de ‘0’ çekti!

Basketbolda derbi baharı

Futbol takımının bu sezon Jorge Jesus’la beraber yaşadığı derbi lanetiyle karşılaştırıldığında Fenerbahçe, basketbolda baharı yaşıyor. Fenerbahçe Beko, bu sezon Dimitris Itoudis yönetiminde derbi maçlarında yalnızca bir yenilgi yaşarken altı kez mutlu sona ulaştı. Sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Anadolu Efes’e 71-62’lik skorla kaybeden Fenerbahçe Beko, bu maçın ardından çıktığı hiçbir derbi maçta sahadan boynu bükük ayrılmadı. Türkiye Basketbol Süper Ligi ve EuroLeauge’de olmak üzere; Anadolu Efes, Galatasaray Nef ve Beşiktaş Emlakjet’le altı maç yapan Fenerbahçe Beko, iç saha dış saha fark etmeksizin rakiplerine üstünlük kurmayı başardı.

İşte Fenerbahçe Beko’nun bu sezonki derbi karnesi:

Beşiktaş 72–81 Fenerbahçe
Galatasaray 91–97 Fenerbahçe
Fenerbahçe 93–90 Anadolu Efes
Fenerbahçe 95–80 Beşiktaş
Fenerbahçe 86–64 Galatasaray
Anadolu Efes 79–88 Fenerbahçe (EuroLeague)

Dimitris Itoudis sadece sezon başında bir kez Anadolu Efes’e kaybetti.

En iyi yerli rotasyonu

Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague’de iddialı olmasının yanı sıra yerel ligde de rakiplerine üstünlük kurmasının başlıca sebebi belki de ligdeki en iyi yerli rotasyonuna sahip olması. Fenerbahçe Beko, bilhassa 2020-21 sezonunda yerel ligde şampiyonluğu Anadolu Efes’e kaybederken final serisinde yerli rotasyonundan gelen kısıtlı katkının acısını fazlasıyla çekmişti.

Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz sezon Metecan Birsen, İsmet Akpınar, Şehmus Hazer gibi değerli parçaları kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertliler bu sezonun başında ligde Türk statüsünde oynayan Scottie Wilbekin’le anlaşarak Türk rotasyonunun yetenek baremini bir kat daha arttırdı. Bunun etkisi Süper Lig’de rakiplerine karşı sağladığı üstünlükle yeniden gözler önüne çıkıyor. Öyle ki Fenerbahçe Beko, son olarak Galatasaray Nef’e karşı aldığı galibiyetle birlikte, sezonun flaş ekibi Türk Telekom’un ardından ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Fenerbahçe Beko, belki de sezonun şu ana kadarki bölümünün en kritik derbisine ise yarın kendi evinde Anadolu Efes karşısında çıkacak. 20.45’te başlayacak EuroLeague 33. hafta mücadelesi, iki takım için de hayati önem taşıyor. Play-off yarışı için umutları taze tutmak isteyen Anadolu Efes, play-off potasındaki yerini riske atmak istemeyen Fenerbahçe Beko’ya konuk olacak. Itoudis ve ekibi için derbi karnesi başarılı ancak en kritik virajı nasıl dönecekleri merak konusu.

Fenerbahçe derbi haftasında ilk sınavı geçtiFenerbahçe derbi haftasında ilk sınavı geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.