Eczacıbaşı, Hande Baladın’ı tehdit eden kişinin peşini bırakmıyor

Eczacıbaşı forması giyen voleybolcu Hande Baladın, Mustafa Neşeli isimli şahıs tarafından tehdit edilmiş, şahıs gözaltına alınmış daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Şimdi de Hande'nin takımı Eczacıbaşı devreye girdi ve şahıs hakkında şikayet dilekçesi sundu.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hande Baladın'ı tehdit eden kişi hakkında Eczacıbaşı da şikayet dilekçesi yazdı.

Eczacıbaşı ve Milli Takım’ın başarılı smaçörlerinden Hande Baladın, geçtiğimiz haftalarda aldığı tehditler nedeniyle can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Mustafa Neşeli isimli sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Neşeli, sosyal medya üzerinden Baladın’ı “Yüzüne asit atacağım” diyerek tehdit etmiş, tutuklanan kişi hakkında “Zincirleme silahla tehdit” suçundan 2.5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Neşeli hakim karşısına çıkmış “Ben bipolar hastasıyım” diyerek savunma yapmış, mahkeme tarafından serbest kalmış ve akıl sağlığı raporu almasına karar verilerek dosya uzlaştırma büroya gönderilmişti.

Sultanlar'ın süper taraftarı tanıdık çıktı: Kamer AlyanakyanSultanlar’ın süper taraftarı tanıdık çıktı: Kamer Alyanakyan

Konu bu kararla kapanmadı. Hande’nin takımı Eczacıbaşı Spor Kulübü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede Neşeli’nin spor kulübünün yöneticilerine ve bünyelerinde yer alan Hande’ye milyonlarca insanın kullandığı sosyal medya platformundan tehditler savurduğunu anlattı. Dilekçede paylaşımlara da yer verildi. Dilekçede Neşeli’nin şirket binasını basacağı yönündeki ifadeler yüzünden spor kulübü yönetimi ve bünyesindekilerin çalışma hürriyetinin etkilendiği vurgulandı.

Neşeli hakkında ‘Tehdit’ ve ‘İş ve çalışam hürriyeti ihlali’ suçlarınadan cezalandırılması talep edildi. Savcılık konuyla alakalı soruşturma başlattı. Neşeli yaptığı paylaşımlarda “Asit atacağım, canınızdan almazsam o zaman ben de sizden beter olayım. Diri diri yakacağım. Arabanı tararım” sözlerine yer vermişti.

Hande Baladın'ı asitle tehdit ettiğini kabul etti... Karar: TahliyeHande Baladın’ı asitle tehdit ettiğini kabul etti… Karar: Tahliye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.