Mali gelirde de şampiyon Real Madrid

Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid mali kazançta da zirveyi kimselere bırakmadı. Los Blancos yıllık geliri 1 milyar euroyu aşan tarihteki ilk futbol kulübü oldu.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Real Madrid gelir düzeyinde rekor kırdı.

2023/24 sezonunda hem La Liga’yı hem de Şampiyonlar Ligi’ni şampiyon olarak noktalayan Real Madrid bir sezonda 1 milyar euro gelire ulaşan ilk kulüp olduğunu kamuoyuna duyurdu. Eflatun-beyazlıların geride kalan sezonki gelirleri transferler hariç bir önceki yıla göre yüzde 27 artış göstererek bir milyar 73 milyon euroya ulaştı.

Los Blancos 2023/24 mali yılında 16 milyon Euro kâr ettiğini de açıkladı. Real Madrid’in futbol şubesi La Liga ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken basketbol takımı ise İspanya Ligi, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası’nı kazandı, EuroLeague finalinde ise Ergin Ataman’ın Panathinaikos’una kaybederek ikinci oldu.

Bir önceki sezona göre 230 milyon euro gelir artışı elde edilen 2023/24 sezonunda yenilenen Santiago Bernabeu Stadyumu henüz tam olarak faaliyete geçmemişken bu başarının elde edilmesi kulüp tarafından özellikle vurgulandı. Real Madrid’in tarihte ilk kez milyar euro gelir seviyesine ulaşması sonrası gelecek yıllarda da yenilenen stadyumuyla birlikte bu gelir seviyelerinde sabit kalma hedefi de kamuoyuna duyuruldu.

Kulüp gelirlerin büyümesi ve giderlerin kontrol altına alınması sayesinde son 20 yılda, hatta Covid-19’dan etkilenen yıllarda bile oranını Avrupa Kulüpler Birliği’nin tavsiye ettiği seviyenin altında kontrol altında tutmayı başardı.

Real Madrid marka değerinde de şampiyonReal Madrid marka değerinde de şampiyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.