Manchester Havalimanı yetkilisinden Galatasaray’a yanıt

Manchester Havalimanı yetkilileri, Galatasaray'ın 'ahlak dışı muamele gördük' iddiasına yanıt verdi. Yetkililere göre sıkıntıyı Galatasaray kafilesindeki bazı kişilerin uygunsuz bagajla gelmesi ve saldırganca davranması yarattı.

Spor 7 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Erden Timur, Manchester Havalimanı'nda yaşadıklarının ahlaksızca olduğunu söylemişti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Manchester United zaferinin ardından yaptığı açıklamada, tüm kafileye havalimanında her türlü zorluğun çıkarıldığını, takımın mağdur edildiğini açıklamıştı. Dursun Özbek ve Erden Timur, tavrın Türkiye’ye karşı yapıldığını belirtti. Bu olaylar üzerine Manchester Havalimanı yetkilileri, Manchester Evening News’e yaptığı açıklamada Galatasaray ekibinin çalışanlara karşı saldırgan davrandığını iddia etti.

Galatasaray'a büyük ayıp: Manchester'da ahlak dışı muameleGalatasaray’a büyük ayıp: Manchester’da ahlak dışı muamele

Galatasaray’ın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten havalimanı yetkilisi şu açıklamayı paylaştı: “Hiçbir çalışanımıza yönelik tacize veya saldırgan davranışlara tolerans göstermiyoruz. Salı gecesi, Türkiye’ye seyahat eden yolcuların çoğunluğu kusursuz davranırken, küçük bir kısmı personele saldırgan davrandı.”

Olaylar sonucu polis çağırmaya mecbur kaldıklarını söyleyen yetkili şöyle konuştu: “Bazı yolcular uygunsuz el bagajlarıyla geldiler ve bu çantalar elle arandı. Bu arama Galatasaray heyetinin daha fazla saldırganmaşsına neden oldu. Bu olaylar nedeniyle polis çağrıldı. Tutuklamaya gerek kalmadan durum çözüldü ve olaya karışan herkes yollarına devam edebildi.”

Dünya, Galatasaray'ın Manchester United motivasyonunu konuşuyorDünya, Galatasaray’ın Manchester United motivasyonunu konuşuyor

Galatasaray ne demişti?

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United zaferinden sonra Galatasaray, havalimanında anlamsız şekilde detaylı bagaj kontrollerine maruz kaldıklarını ve sürecin bir işkence haline getirildiğini, suçlu muamelesi gördüklerini açıklamıştı. Ayrıca Galatasaray bu yaşananların sadece kendilerine yönelik bir saygısızlık olmadığını, ülkemize karşı alınan bir tavır olduğunu belirtilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.