Manchester United’ın yüzde 25’i resmen Ratcliffe’in

İngiliz yatırımcı Sir Jim Ratcliffe bir süredir görüşmelerde bulunduğu Manchester United'ın yüzde 25'lik hissesini satın aldı.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Dünya devinin yüzde 25'i Ratcliffe'in.

Premier Lig takımlarından Manchester United’ın satış süreci yılan hikayesine döndü. Yaz boyunca Katar Şeyhi Jassim’in birçok teklifini geri çeviren Glazer ailesi, kulübün yüzde 25’lik hissesinin satışını yaptı.

Petrokimya şirketi Ineos’un sahibi Sir Jim Ratcliffe kulübün yüzde 25’lik kısmı için 1.25 milyar sterlin ödedi. Anlaşmaya göre İngiliz yatırımcı kulübün futbol yönetiminden sorulu olacak. Bu satış bir kulübün azınlık hissesi için en büyük miktar oldu.

Ratcliffe ödediği bu miktarın haricinde kulübün stadyumu Old Trafford’un yenileme çalışmaları için 300 milyon dolarlık bir ödeme daha yapacak. Halihazırdaki kulüp sahipleri Glazer ailesi kulübü 2005 yılında 790 milyon sterlin karşılığında satın almışlardı. Aile, Şeyh Jassim’in kulübün yüzde 100’ü için 6 milyar sterline varan teklifini geri çevirmişti.

Arsenal, Liverpool'a geçit vermedi, kadın hakem sahaya ayak bastıArsenal, Liverpool’a geçit vermedi, kadın hakem sahaya ayak bastı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.