Manchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United'ta kötü gidiş sürüyor. Manchester City ilk yenilgisini aldı. Liverpool Tottenham'a yenilirken hakeme isyan etti. Haftanın kazananı Arsenal...

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İngiltere Premier Lig’de 7. haftası iki Manchester takımı için düş kırıklığı ile sona erdi. Galatasaray’ın hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacağı Manchester United kendi sahasında Crystal Palace ile karşılaştı. Old Trafford’daki maçın tek golü Crystal Palace forması giyen Joachim Andersen’den 25. dakikada geldi. Geriye düştükten sonra baskısını artıran United, bir türlü istediği golübulamadı. Sahadan 1-0 yenik ayrılan Kırmızı Şeytanlar, yedinci lig maçında dördüncü kez sahadan boynu bükük ayrıldı. Palace, bu galibiyetle 11 puana çıktı ve dokuz puanlı United’ı geçerek 9. sıraya yükseldi.

Manchester’ın mavi tarafı yenilgiyle tanıştı

Sadece United değil bir başka Manchester takımı City için de gün iyi geçmedi. Wolverhampton deplasmanında 13. dakikada Ruben Dias’ın kendi kalesine gönderdiği golle yenik duruma düşen son şampiyon, 51.dakikada Julian Alvarez’in frikikten bulduğu harika golle skoru eşitledi. Ancak City’in sevinci uzun sürmedi. 59’da Hee-Chan’ın filelere gönderdiği top karşılaşmanın skorunu belirledi. Sezona kusursuz bir başlangıç yapan Guardiola’nın ekibi ilk kaybını yapmış olmasına rağmen 18 puanla liderliğini korudu.

Liverpool’u isyan ettiren hakem kararları

Londra’da günün önemli maçında Liverpool, Tottenham’a konuk oldu. Karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu. Orta hakem Simon Kuper, Liverpool’dan Curtis Jones ve Diogo Jota’ya kırmızı kart gösterdi. Konuk takım 10 kişiyken Luis Diaz topu Tottenham ağlarına gönderdi. Yan hakem ofsayt bayrağı kaldırdı, VAR’da bulunan Darren England da kararı onayladı. Ancak pozisyon ofsayt değildi. Bu topun dönüşünde Tottenham, Heung-min Son ile 1-0 öne geçti. Premier Lig’in hakemlerden sorumlu birimi Luiz Diaz’ın pozisyonunda insanı hata yapıldığını ve bu konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Cody Gakpo’nun ilk yarının sonunda attığı gılle soyunma odasına 1-1 beraberlikle giden Liverpool, 9 kişi kaldıktan sonra inanılmaz bir mücadele verdi. Maçın uzatma dakikalarında Joel Matip’in topu kendi kalesine yollamasıyla Jurgen Klopp’un öğrencileri yıkıldı. 2-1 ile sezonun ilk yenilgisini alan Liverpool, zirveye çıkma şansını kaçırdı ve 16 puanda kaldı.

Girona'nın rüyasını Real Madrid bitirdiGirona’nın rüyasını Real Madrid bitirdi

Klopp: Bu kadar adaletsiz bir maç görmedim

Alman teknik direktör Klopp, maç sonrası yaptığı açıklamada “Adil olmayan koşullar ve çılgın kararlar vardı. VAR, ofsayt çizgisini yanlış çekmiş. Doğru karar veremediler. Curtis Jones’un ayağı topun üzerinden kayıyor ve bacaklarını kırıyor. Kırmızı olmamalıydı. Diogo Jota’nın ilk sarı kartı yüzde 100 hatalıydı. Bu kadar adaletsiz bir maç görmedim. Oyuncularıma futbol sonuç oyunudur derim ama bugün farklı konuşacağım. Hiçbir zaman bir takımla bu kadar gurur duymadım. Bu kadar adaletsiz kararların verildiği bir maç görmemiştim.”

Günün kazananı Arsenal

Tottenham ile günün kazananı bir Arsenal oldu. Bournemouth’a konuk olan Londra ekibi, Bukayo Saka, Odegaard, Havertz ve Ben White’ın golleriyle üç puanı aldı. Puanını 17’ye çıkaran Arsenal, lider Manchester City ile olan puan farkını bire indirdi.

Milan, Lazio'yu yıktı... Lautaro Martinez şov yaptıMilan, Lazio’yu yıktı… Lautaro Martinez şov yaptı

Premier Lig’de diğer maç sonuçları şöyle…
Aston Villa – Brighton 6-1
Everton – Luton Town 1-2
Newcastle United – Burnley 2-0
West Ham United – Sheffield United 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.