Max Verstappen, kendi rekorunu Meksika’da geliştirdi

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 20. yarışı Meksika’da koşuldu. Şampiyonluğunu haftalar önce kutlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, sezonun 16. zaferine uzandı ve bir sezonda en fazla yarış galibiyeti rekorunu geliştirdi.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Formula 1'de adres değişir kazanan değişmez.

Max Verstappen hiç şüphesiz Formula 1’in son iki sezonuna damga vurdu. Red Bull pilotu 2021’deki Dünya Şampiyonası’nı son yarışta kazandıktan sonra geçtiğimiz sezonu domine edip 15 yarış galibiyeti alarak kazandı ve sezonluk yarış zaferi konusunda rekor kırdı.

Bu sezon da son derece erken bir biçimde şampiyonluğunu ilan eden Hollandalı rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Max, sezonun 20. yarışı olan Meksika GP’sinde üçüncü sıradan başladığı mücadeleyi en önde bitirdi ve 16. yarış galibiyetine uzandı. Max, tarihte bir sezonda en fazla yarış galibiyeti alan pilot rekorunu geliştirdi.

Max, rekorlara doymuyor.

Max Meksika’da 5. kez kazanırken, evinde yarışan Red Bull pilotu Sergio Perez henüz mücadelenin başında yarış dışı kaldı. Yarışa ilk sırada başlayan Charles Leclerc Perez’le kazaya girdikten sonra yarışa devam etti ancak yerini kaybetti. Monakolu günün sonunda 3. olarak podyumu tamamlayacaktı. 2. sırayı ise Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton alacaktı. Diğer Ferrari pilotu Carlos Sainz 4. olurken yarışa 17. sırada başlayan Lando Norris 5, George Russell 6, Daniel Ricciardo 7. oldu. Günün puan alan diğer isimleri Oscar Piastri, Alex Albon ve Esteban Ocon’du.

Formula 1’de sezonun bir sonraki yarışı 5 Kasım’da Brezilya’da koşulacak.

Martin kazanıyor, Bagnaia’nın peşinden ayrılmıyorMartin kazanıyor, Bagnaia’nın peşinden ayrılmıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.