Mehmet Büyükekşi: Koltuğa yapışmadım

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi gündemi değerlendirdi. 18 Temmuz'daki başkanlık seçimi hakkında da konuşan Büyükekşi "Dövdüğümüz hakem ikinci maçına çıkıyor" diyerek Halil Umut Meler'in performansından söz etti.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Büyükekşi'den seçimle alakalı açıklama geldi.

Türk futbolu kaos dolu bir sezonu geride bıraktı. Sezon boyunca TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi aldığı almadığı kararlarla eleştirildi. Bu eleştirilerin üstüne federasyonda seçim kararı alındı. Seçimin tarihinin 18 Temmuz olması uzun süre tartışıldı. Öne çekilip çekilmeyeceği tartışılan tarih aynen kaldı.

Büyükekşi aday olup olmayacağıyla alakalı “Ailem istemiyor. Zamanı gelince bırakacağım. Koltuğa yapışmadım. Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası nihai kararımı vereceğim. Türk futbolunun gelişmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

Büyükekşi seçimin tarihiyle alakalıysa “Seçim haziranda olsun dendi. Kardeşim milli takım var. Montella’yı ben getirmişim. Bir sorumluluk var, belki yeni gelenle anlaşılamayacak. Yabancı kuralı belirlendi. Yayın anlaşması yapıldı, yetişmeyecek olan ne? Tek dertleri hakem. Dövdüğümüz hakem ikinci maçına çıkacak. Dünyanın hiçbir yerinde hakem üzerinden bu kadar spekülasyon yapılmıyor” dedi.

Euro 2024’teki Türk taraftarlarla ilgili olarak “Taraftarlarımız Avrupa Futbol Şampiyonasına büyük coşku katıyor. Dün, memleketim şarkısını hep beraber bağıra bağıra söyledik. Benim de sesim kısıldı. Dortmund stadının sarı duvarını, kırmızı duvar yaptık. Taraftara teşekkür ederiz. Her yer kırmızı-beyazdı. Hep ‘evimizde oynayacağız’ dedik. Öyle de oldu. 60 bin kişilik stadın 50 bini Türk’tü” diye konuştu. Gürcistan galibiyetiyle ilgiliyse “Futbolcularımıza maçtan önce ‘tarih yazacaksınız çocuklarınıza anlatacak büyük bir hikayeniz olacak’ dedim. Hep 2002, 2008 konuşuluyor siz 2024’ü konuşturun dedik” dedi.

Başkan son olarak bazı basın mensuplarının Milli takım futbolcuların tek bir program yayınına katılmalarıyla ilgili eleştirisine “Ben de sizin gibi ekrandan izledim, şaşırdım. Benim de haberim yoktu. Hamit Altıntop izin vermiş. Tabii böyle olmaması gerekirdi. Herhangi bir izin alınmadı. Bunu Hamit’le de görüştüm, konuştum. Düşüncelerimi dile getirdim. Eleştirinize hak veriyorum. Daha dikkatli olunması gerekiyordu” yanıtı verdi.

Halil Umut Meler'e ikinci görev: Polonya-AvusturyaHalil Umut Meler’e ikinci görev: Polonya-Avusturya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.