Mehmet Büyükekşi: Kuntz Türkiye’de yaşamıyordu, Montella öyle değil

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avrupa Futbol Şampiyonası ve milli takıma dair değerlendirmelerde bulundu. Büyükekşi, Vincenzo Montella'yla anlaşırken sundukları şartı da açıkladı.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Büyükekşi, Montella'yla anlaşma sürecinde sundukları tek şartı aktardı.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası macerasına 3-1’lik Gürcistan galibiyetiyle başladı. Milliler bu zaferle beraber ilk defa bu turnuvaya galibiyetle başlangıç yaptılar. Ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında 22 Haziran akşamı 19.00’da Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

Söz konusu karşılaşma öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, milli takımla alakalı konuştu. Büyükekşi “Biz buraya gelirken 150 bin Türk bayrağı getirdik. Taraftarımıza dağıtıyoruz. Çok güzel bir duygu, her tarafta Türk bayrağı. Gürcistan maçı öncesi Sarı Duvar’ı, Kırmızı Duvar yapacağız demiştik ve taraftarımıza çağrıda bulunmuştuk. Taraftarımız da bizi dinledi ve o duvarı kırmızıya boyadık. Çok güzel bir görüntü oldu. Gerçekten evimizde oynadık, çok büyük bir tribün hakimiyetimiz vardı. Bu turnuvaya gelirken üç tane ilki başardık. Eleme grubunu lider bitirdik ve play-off oynamadan lider geldik. İlk maçı kazandık burada. Arda, Ronaldo’nun rekorunu kırdı. En genç gol atan oyuncu oldu. Gururlandırmaya devam ediyor bizleri. Portekiz’e karşı hiçbir resmi maçta galip gelememişiz, Allah’ın izniyle Portekiz’i de yenersek yine bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

Mehmet Büyükekşi: Koltuğa yapışmadımMehmet Büyükekşi: Koltuğa yapışmadım

Büyükekşi, Montella ile anlaşırken kendisinin Türkiye’de ikamet etmesi konusunda anlaştıklarını belirttiği açıklamalarında “Hedefimiz gruptan çıkmak, bunun için de teknik heyet ve futbolcularımız son derece motiveler, moraller yerinde. İnşallah güzel bir sonuçla Portekiz maçını da bitiririz. Futbolcularımıza ve teknik heyete inanıyoruz, güveniyoruz. Montella ile anlaşırken, önemli birkaç konuya parmak bastık. Kuntz, Türkiye’de yaşamıyordu. Maç öncessi geliyordu ve daha sonra gidiyordu. Montella ile anlaşırken Türkiye’de ikamet etmesi için şart koştuk. Bütün takımların maçlarını kendisi gidip izledi. İlk konu buydu. Futbolcularla ilk maçtan itibaren çok güzel bir bağ kurdu. Takımda birbiriyle güven ortamı oluşması açısından güzel bir ortam yarattı. Güzel bir arkadaşlık, dostluk oldu. Aynı arkadaşlık, dostluk şu anda da devam ediyor” sözlerine yer verdi.

Başkan, kadro hakkında “Futbolcularımıza hep siz ‘en iyisisiniz’, ‘en iyisi olduğunu için Türk Milli Takımı’na seçildiniz’. diyoruz. Onlar da buna çok güzel karşılık veriyorlar. İnşallah devamı önemli. Devamı taçlanırsa önem kazanacak. Hocamız, ‘Hedefi büyük yapmak için önce küçük adımlarla gitmek gerekiyor’ diyor. Adımların bir tanesini başardık. Portekiz ve Çekya maçları var. Eğer onları da başarabilirsek, daha sonra diğer başarılara adım adım gitmek için büyük bir çaba ve gayret içindeyiz. Bunu başarırsak, ülkemize güzel bir hediye vereceğiz. İlk maçta çifte bayram yaşattık. Devamını da aynı şekilde getirmek istiyoruz” diye konuştu.

TFF yine gündemde: Bu kez 770 bin TL'lik RolexTFF yine gündemde: Bu kez 770 bin TL’lik Rolex

‘Seneye yapalım desinler, turnuvayı yaparız’

Mehmet Büyükekşi, 2032’de İtalya ile ortaklaşa düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’yla alakalı olarak “2032’ye İtalya ile birlikte ev sahipliği yapacağız. İlk sıraya koyduğumuz şey, Türk Milli Takımı’nın 2032’de Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olma hedefi. Birçok yerde söyledim, 4 tane 18 yaşında oyuncumuz var şu anda milli takımda. Bunlar, 8 yıl sonra 26-27 yaşında olacaklar. Arkadan 1-2 oyuncu daha geleceğini tahmin ediyoruz. O yüzden şu anda geleceğin milli takımını kuruyoruz. Genç bir takımımız var. Şampiyonaya katılan en genç iki takımdan biriyiz. Bize önümüzdeki sene yapalım deseler Avrupa Şampiyonası’nı, biz şu anda da hazırız. Her şeyimiz hazır. İtalya’nın bu anlamda biraz zorlukları var” diye konuştu.

Başkan son olarak “Milli takımımız, her şeyi yapabilecek güce sahip. Portekiz maçında da güzel netice alacağımıza inanıyoruz. Futbolcularımız buna inanıyor. O motivasyonu, gücü kendilerinde görüyorlar. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar inşallah meyvesini verecek” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.