Mehmet Cibara: 2-3 milli oyuncu transfer etmek istiyoruz

Galatasaray yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Cibara kadın voleybolda hedeflerini açıkladılar. Cibara milli takım geniş oyuncu havuzunda yer alan 2-3 ismi kadrolarına katmayı hedeflediklerini belirtti.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Mehmet Cibara gündemi değerlendirdi ve hedeflerini anlattı.

Galatasaray, kadın voleybolunda sezona istediği başlangıcı yapamadı. Ancak daha sonra toparlanan takım düşme hattından uzaklaştı. Geçtiğimiz haftalarda sezon sonu ayrılması gündemde olan İlkin Aydın’la sözleşme yenileyen ekip Çukurova’da forma giyen Sırp isim Lazovic’le de anlaşma sağlamıştı. Gelecek sezon için iddialı bir takım kurma hedefinden bahsedilen Galatasaray’da yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Cibara hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cibara “Hedef olarak Galatasaray’da herkesin beklediği zirveye daha çok yaklaşacağız. Bu aslında yakın hedefimiz. Önümüzdeki senden başlayarak ilk 4’teki yerimizi almak istiyoruz. Hem Avrupa hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda… Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi. Cibara sözlerine “Bu sene takım kuruluşunda performansla ilgili çok büyük eleştiriler aldık. Geçen sene seçime girerken bazı vaadlerde bulunduk. Bunların en büyüğü 4 büyük projenin yapılması ve buralardan gelecek parayla amatör şubeleri beslemekti. Bunun için çok az süre kaldı. Bu geldiği anda Mayıs’ta yapılacak seçimde yeni yönetime devretmek istiyoruz. Çok iyi bir takım, çok iyi bir kaynak, çok iyi bir fon getirisiyle amatör şubeler beslenecek. 1.5 sene için büyük sıkıntılar çektik, fazla harcama yapamadık.” diye devam etti.

Harcama limitlerinde şampiyon GalatasarayHarcama limitlerinde şampiyon Galatasaray

‘Haksız rekabete rağmen…’

Cibara şube bütçesiyle ilgili “Bizim takımın bütçesi 49 milyon lira erkeklerde 51 milyon lira kadınlarda. Bu sene en pahalı yabancı oyuncumuz 200 bin dolar alıyor. 4 tane yabancı oyuncumuzun toplamı 480 bin dolar. Rakiplerimizde bir tane oyuncunun aldığı parayı görüyorsunuz. Yurt dışından açıklanıyor. En çok kazanan 20 voleybolcu listesinde 12 tanesi Türkiye’de oynamış, 6 tanesi hala burada oynuyor. Bunların senelik kazancına baktığınız zaman bir tanesi bizim bütçeye ait. Öncelikle bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu bütçelere rağmen, haksız rekabete rağmen ekstra ücrette bulunmayan oyuncularıma teşekkür ediyorum” dedi.

Transferde Marina Markova’yı transfer etmek istediklerini ancak 4 aylık sözleşme için 250 bin dolar istendiğini belirtti. Cibara transfer hedefleri hakkında “Yabancı oyunculara büyük yatırımlar yapmıştık. Bu sene öncelikle milli oyuncularımızı kadromuzda tutmak istiyoruz. Milli takımın geniş kadrosunda yer alan 2-3 oyuncuyu transfer etmek üzeriyiz. Sözleşmeler hazır, imzalanacak. Bu gerçekleştikten sonra her hafta bir isim açıklayabiliriz” diye konuştu.

Galatasaray: Mali kriz yok, futbolculara ödeme yapıldıGalatasaray: Mali kriz yok, futbolculara ödeme yapıldı

‘İlkin’le fiyat konuşmadık, ne istiyorsan yaz dedim’

Cibara, İlkin Aydın’ın sözleşme uzatma süreciyle alakalı “İlkin süreci şöyle gelişti. Çok yazılar çıktı. İlkin kimseyle görüşmedi. Menajeri Cengiz Ata bey çok dürüst davrandı. Buradan aldığının 6 mislini teklif eden kulüpler var. Önümüzdeki senenin teklifinin de yaklaşık 4 mislisi oluyordu. Ama İlkin bizle hiç pazarlık konusu yapmadı. Asuman Baş burada çok çalıştı, başkanımız Dursun Özbek’ten rica ettik. Bu sene bütçeyi sıktık. Takım kaptanlarımızı çağırıp dedik ki ‘Fedakarlıklarınız için teşekkür ederiz. Önümüzdeki sezon şu şu garantileri veriyoruz. Ben İlkin ile fiyat bile konuşmadım. Oturduk, sen ne istiyorsan yaz dedim. O da bir rakam yazdı. O şekilde anlaştık. Galatasaray kulübünde bir görev dağılımı var. Benim Tete, Zaha, Dervişoğlu, Icardi transferlerinden haberim yoksa, katkım yoksa Erden beyin bu işteki pozisyonu öyle. İsteseydik yardımcı olur muydu? Tabii ki olurdu. Ne daireye ne ödemeye gerek kalmadı. Oyuncuların istediği önümüzdeki sene kuvvetli bir kadro ile başa oynamak. Başkan bizzat bunun sözünü verdi. İlkin’in içi rahat. Zaten kaptanlarımızdan biri. Ben hep kaptan diyorum. En kıdemli olan Bihter ama İlkin sürekli oyunda. Bizim nasıl Tugay ve Bülent Korkmaz kaptanımız vardı. Onlar nasıl kupayı beraber kaldırdıysa İlkin ve Bihter beraber kaldıracak” diye anlattı.

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı İlkin Aydın.

Üç transfer yolda

Cibara Ayçin Akyol’la alakalı “Dün menajeri buradaydı. Diğer takımlar da görüşüyorlar. Teklifimizi yaptık. Zannediyorum 1 hafta içerisinde bitiririz” dedi. Alexia Carutasu ile ilgili konuşan Cibara “Çok iyi bir Galatasaraylı. Ben de geri dönmesini çok istiyorum. Yaşını biliyorsunuz. 21 yaşında. Türk olduğu için prosedüre göre VakıfBank izin vermediği sürece bir şey yapamıyoruz. Carutasu gelmek istiyor. Çünkü oynamak istiyor. Vakıf’ta 6 tane yabancı var. Amerikalı gittiği takdirde pasör çaprazı kimi alacaklar bilmiyorum. Carutasu orada kalmak ister mi bilmiyorum. Hemen hemen İlkin’e yaklaştığımız şekilde yaklaştık. Al izin gel burası senin kulübün. Ne gerekiyor biz maddi olarak yaparız. Cevabını bekliyoruz. Gelmesi için her türlü imkanı maddi açıdan sağladık” dedi.

Vakıfbank’taki pasör Sarah van Aalen ile ilgili de konuşan Cibara “O da gelmek istiyor. Onu alabiliriz. Carutasu gelirse yerli pasöre ihtiyacımız olmayacak. Yabancı pasör alırsak yerli pasör çaprazı bakıyorsun şu anda pek yok. Yerli pasöre gitme ihtimalimiz de olabilir. Transferde sözleşmeler hazır. Tüzük açısından bir iki not var. En az iki tane milli takım oyuncusu göreceksiniz Galatasaray’da önümüzdeki sene” sözlerini söyledi.

Cibara 31 Mart tarihi itibarıyla şube borçlarını sıfırlamayı planladıklarını belirtti ve bu sezon yalnızca 17 tane kombine satıldığını açıklayarak taraftarlardan destek istedi. Cibara ayrıca “Kadın basketbolda geçen sene alamadığımız EuroCup’ı bu sene alacağız. İddialı bir kadromuz var. Işıl Alben bu konuda çok açlıştı. önümüzdeki sezon hedefimiz EuroLeague’de oynamak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.