Mert Günok: Beşiktaş kariyerimde zirveyi görmedim

Beşiktaş’ın deneyimli kalecisi Mert Günok, kariyer hedeflerini anlattığı röportajda takımıyla beraber şampiyonluk yaşayarak zirveyi görmek istediğini vurguladı.

Spor 18 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mert Günok, kariyeri ve gelecek hedefleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, takımın Almanya’da devam eden kampında soruları yanıtladı. Günok, hayatında dibi gördüğü noktanın yaşadığı sakatlık olduğunu vurguladı ve o zamanları anlattı.

Mert, Beşiktaş formasıyla yeniden zirveyi görmek istediğini bunun da şampiyonluk yaşayarak mümkün olduğunu söyledi. Günok “En dibi gördüğüm an sakatlandığım maçtı. Sakatlandığım an kariyerimde en dibi gördüğüm an olarak kalacak. O günü yaşadıktan sonra kendi içimde ‘Bunun daha kötüsünü göremem.’ dedim. Çok ağır bir sakatlık yaşadım. Ne zaman ve nasıl döneceğimi bilemiyordum. Böyle bir sakatlık hiçbir futbolcunun aklından geçmez. Başınıza gelince anlıyorsunuz. Yürüyemeyecek durumda olmak, kendi işlerini yapamamak bir insan için çok zor bir şey. Hayatımı nasıl düzene sokacağımı düşünürken, yavaş yavaş dönüşe geçtim ve bu dönüm noktası oldu. ‘Buradan çıkış da zirve olmalı.’ dedim. Beşiktaş kariyerimde zirveyi görmedim çünkü hala bir şampiyonluk yaşamadım. Umarım bu sene şampiyonluk yaşadıktan sonra, ‘En dipten en zirveye çıktım.’ diyeceğim.” şeklinde konuştu. Mert pozisyonun ardından Giresunsporlu futbolcuların oyuna devam ederek gol atması hakkında konuşacak bir şey olmadığını ve gerekli tepkiyi kamuoyunun verdiğini söyledi.

Özbek’ten Koç’a gönderme: İflas eden tüccar eski defterleri karıştırırÖzbek’ten Koç’a gönderme: İflas eden tüccar eski defterleri karıştırır

Tarihte ikinci olmak için…

Mert, Fenerbahçe ve Başakşehir’le şampiyonluk yaşadıktan sonra Beşiktaş’la da şampiyonluk yaşamak istediğini ve üç faklı takımda şampiyonluk yaşayan ikinci oyuncu olup bu konuda Mehmet Topal’ı yakalamak istediğini söyledi. Günok Şenol Güneş hakkında “Şenol Hoca’nın yeri bende her zaman farklı. Futbol hayatım bitene kadar da futbol hayatımdan sonra da böyle kalacak. Eğitici ve öğretici bir hocamız var. Beraber çalıştığımız dönemlerde başarılı günlerimiz oldu. İnşallah beraber kupa kaldırmak da nasip olur.” sözlerini dile getirdi. Günok, Güneş’le çalışmanın kendisi için bir şans olduğunu ve sakatlıktan bu şekilde döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Niyazi Akdaş yeniden başkan seçildi, iki sene içinde Arda Güler sözü verdiNiyazi Akdaş yeniden başkan seçildi, iki sene içinde Arda Güler sözü verdi

Hedef Avrupa Şampiyonası

Mert Günok, Başakşehir’den ayrılıp Beşiktaş’a gelmesinde temel nedenlerden birini milli takıma dönme isteği olarak tanımladı. Mert “Taraftar sayısının az olması, camia desteğini arkamda hissetmemem belki milli takımda kaleyi kaybettiğimi düşündüren şeydi. Başakşehir de beni bırakmak istemiyordu ama Beşiktaş’ın ilgisini duyunca Göksel Gümüşdağ ve hocamız Aykut Kocaman’la görüşüp, transfer olmak istediğimi söyledim. Arkamda taraftar desteğiyle milli takıma tekrar gidersem, daha güçlü olacağımı tahmin ediyordum. Bu hedefim sakatlığımdan dolayı 1 sene gecikti ama düşündüğümü yine gerçekleştirmiş oldum. Konfor alanında kalmayı seven bir insan değilim” dedi. Mert’in şimdiki hedefi tekrar yükseldiği milli takımla beraber 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yer almak.

Mert Günok, kariyerinin sonuna yaklaşmadığını vurguluyor ve gelecek hedefleriyle alakalı şunları söylüyor: “Büyük adımları attık ve elemeleri geçip şampiyonaya gitmemize çok az kaldı. Onun için de ayrıca heyecanlıyım. EURO 2024’le benim işim bitmeyecek. 2026 Dünya Kupası ve 2028 Avrupa Şampiyonası için hedef koyacak kadar kendimi iyi hissediyorum. Gianluigi Buffon 45 yaşında hala oynayabiliyor. Belki uç örnek ama demek ki bu yapılabiliyor. Ben de sakatlık yaşamazsam uzun yıllar daha oynamak istiyorum.”

Beşiktaş’ta istifa sesleri duyulduBeşiktaş’ta istifa sesleri duyuldu

“Biz futbolun kötü çocuklarıyız”

Yeni denenecek ofsayt kuralıyla alakalı açıklamalarda bulunan Mert Günok, yeni yardımcı antrenör Burak Yılmaz’la alakalı da esprili bir gönderme yapıyor ve “Karşı karşıya pozisyon çok daha fazla olacak. Burak Hoca’mıza erken bıraktığını daha söyleyemedim ama bu kural belki onu da mutsuz etmiştir. O da arkaya koşu yapmayı seven bir futbolcuydu. Kural kaleciler için dezavantajlı denebilir. Bence daha fazla pozisyon oluşturacak. Futbolda kaleciler dezavantajlı kişiler” sözlerini dile getiriyor. Mert ayrıca gelişen teknolojinin daha çok gol olması için destek olduğunu ifade edip kalecileri zorladığını söylüyor. Mert’e göre toplar geliştiriliyor ancak eldivenler aynı kalıyor. Ayrıca Günok “Futbolun meyvesi gol. Biz futbolun kötü çocuklarıyız çünkü gol olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni ofsayt kuralı daha fazla gole sebep olacak. Eğer 1 sene sonra bütün dünyada uygulanmaya başlanırsa, kaleciler için dezavantajlı bir durum ama aynı zamanda anlaşılabilir bir durum çünkü herkes gol istiyor.” diyerek ofsayt kuralına farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Günok, kalecilerin futbolun kötü çocukları olduğunu kabul ediyor.

Fenerbahçe altyapısından yetişen bir kaleci olan Mert, Fenerbahçe’den Real Madrid’e henüz 18 yaşında transfer olan Arda Güler için “Arda dünyanın en büyük kulüplerinden birine transfer oldu. Gerçekten çok büyük bir yetenek. Ben de ilk gördüğüm anda onun ne kadar yetenekli olduğunu anlamıştım. Arda’yı maçlarda izlemiştim ama canlı görmek daha farklıydı” diyor.

“Avrupa’yı düşünebilirim”

Konferans Ligi’ne eleme yoluyla katılma hakkı kovalayacak Beşiktaş’ta kaleyi koruması beklenen Mert, söz konusu organizasyon hakkında “Hiçbir futbolcunun önce Konferans Ligi’nde şampiyon olalım diye düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Çünkü Süper Lig özelinde baktığımızda Beşiktaş’ta şampiyon olmak benim hayalim. UEFA Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı her futbolcu hayal eder. Konferans Ligi ise yeni bir kupa. Bunu başlayınca anlayacağız. Belki ilk maçtan sonra konuşsak bu düşüncelerim değişebilirdi.” ifadelerini kullandı.

Mert, geçmiş dönemde kendisine Avrupa’dan da ilgi olduğunu belirterek “Avrupa’da kaleci de olsanız oyuncu da olsanız yaş ilerledikçe transfer ihtimaliniz düşüyor. ‘Neden olmasın?’ diyorum. EURO 2024 oynayacağız. Belki bir sene sonra Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir performans gösterdiğimde, Beşiktaş’la Konferans Ligi’nde başarılı bir serüven geçirdiğimizde böyle bir teklifle karşılaşabilirim. O zaman öyle bir şey olursa ne düşünürüm bilmiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

İki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörlerİki dudağın arasında, bir kulübün kaderi: Sportif direktörler

Mert ayrıca kariyerinde en unutulmaz olarak nitelendirdiği kurtarışları Fransa’ya karşı deplasmanda oynanan maçta yaptığını da belirtti. Günok, röportaj sonunda Anadolu Ajansı muhabirlerinin kısa sorularına kısa cevaplar verdi:

Şenol Güneş: Baba.

Sergen Yalçın: Beşiktaş efsanesi.

Necip Uysal: Her mevkide oynar. Antrenmanda kaleye geçirdik, eldiven de vereceğiz ona. Bir şey olsa geçer kaleye.

Aslı Günok: Her şeyim.

Ala Günok: Her şeyim.

Basketbol: Güzel bir spor. Pota bulursam hala atarım.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.