Suudlar ‘Son dans’ dedi, Miami yalanladı

Lionel Messi’nin formasını giydiği Inter Miami ve Cristiano Ronaldo’nun top koşturduğu El Nassr takımları Şubat 2024’te Riyad’da bir gösteri maçında karşı karşıya gelecekler.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Inter Miami ve El Nassr Riyad Kupası'nda karşılaşacak.

Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, 2000’lerin ikinci yarısıyla beraber futbol dünyasına damgalarını vurdular. İki futbolcunun hayranları, birbirleriyle “En iyi kim?” tartışmasını yıllarca sürdürdüler. LaLiga’da Messi’nin Barcelona, Ronaldo’nun Real Madrid forması giydiği dönemde rekabet tavan yaptı. İki ikonik futbolcu sayısız defa karşılaştılar ve kulüpler düzeyinde spor tarihinin en büyük rekabetlerinden birini bambaşka bir noktaya taşıdılar. İkilinin rekabeti o kadar istikrarlı şekilde devam etti ki kariyer çizgileri her zaman yukarı seyretti. Bazen Messi’nin Barcelona’ya kazandırdığı bir kupa bazen de Ronaldo’nun Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yolunda takımına açtığı yol gündem oldu.

İşte bu ikili yıllar süren rekabetin ardından Avrupa futbolundan 2022 sonu itibarıyla ayrılmaya başladı. Önce Ronaldo Manchester United’dan Suudi Arabistan ekibi El Nassr’a gitti. Ardından Messi 2023 yazında PSG’den ayrılarak MLS ekibi Inter Miami’nin yolunu tuttu. Futbol tarihinde bir perde, belki de en görkemli tiyatronun perdesi, işte böyle kapandı.

Messi'nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

Ancak ikili yeniden bir araya gelebilir. Suudlar tarafından Messi’li Miami ve Ronaldo’lu El Nassr, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinin ev sahipliği yapacağı maçta karşılaşacağı duyurusu yapıldı. Mücadele Şubat 2024’te sahne alacaktı. Maçın Riyad Sezon Kupası adı altında oynanacağı belirtildi. Ancak bu haberin çıkmasından birkaç saat sonra Messi’nin formasını giydiği ve David Beckham’ın ortaklarından olduğu Inter Miami cephesinden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada hazırlık programının hala hazırlanma aşamasında olduğu, gerekli duyurunun ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Bundan önce ikili Ocak 2023’te karşı karşıya gelmişti. Messi’nin o dönem formasını giydiği PSG, Cristiano Ronaldo’lu Al Nassr/Al Hilal Karması’na karşı oynamış, maç 5-4 PSG üstünlüğüyle sona ermişti.

Endrick: İdolüm Cristiano RonaldoEndrick: İdolüm Cristiano Ronaldo

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.