Mete Gazoz için Paris 2024’te erken final

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda resmi açılış töreninden önce okçuluk branşında heyecan başladı. Son olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz bir numaralı seribaşı Güney Koreli Kim Woo-jin'e rakip oldu. Elif Berra Gökkır ise şimdiden tarih yazdı.

Spor 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Okçulukta sıralama atışları yapıldı.

Paris 2024’te resmi açılış yapılmasa da okçuluk branşında tıpkı futbol, ragbi ve hentbolda olduğu gibi heyecan başladı. Son olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’un da sahne aldığı günde milli sporcuların rakipleri belirlendi.

Paris’te askeri tarihin merkezi konumundaki Les Invalides’de düzenlenen okçuluk müsabakalarında Mete Gazoz, Berkim Tümer, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Elif Berra Gökkır performans sergiledi. Erkeklerde dünya ve olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, 676 puanla 8’inci olarak 32 turunda Şilili Andres Felipe Gallardo Ferrada’yla eşleşti. Mete’nin çeyrek finale ulaşması halinde rakibi bir numaralı seribaşı Güney Koreli okçu Kim Woo-jin olacak ve erken final sahnelenecek.

Mete’yle aynı puanı alan Ulaş Berkim Tümer 10’uncu olarak Meksikalı Carlos Rojas’la, 640 puanla 58’uncu sırayı alan Muhammed Abdullah Yıldırmış ise ABD’li Brady Ellison’la son 16 turuna kalmak için mücadele edecek.

Milli okçular bireysel performanslarının yanı sıra takımlarda da sıralamaları belirleyen atışlar yaptı. Klasik Yay Erkek Takımı 1992 puanla takımlar sıralamasında altıncı, Elif Berra Gökkır ve Mete Gazoz’dan oluşan Klasik Yay Karışık Takımı 1347 puanla yine altııncı sırada yer aldı.

17 yaşındaki Elif Berra’dan olimpiyatlara tarihi başlangıç

Sıralama atışlarında 671 puanla kariyerinin ve Türkiye’nin kadınlarda olimpiyat tarihinin en iyi derecesini yaparak beşinci olan Elif Berra Gökkır 32 turunda Malezyalı Nurul Azreena Mohamad Fazıl’la eşleşti.

Okçuluk branşının kadınlar kategorisinde Türkiye’nin tek temsilcisi Elif Berra Gökkır da sıralama atışlarında performans sergiledi. 17 yaşındaki sporcu 671 puanla kariyerinin ve Türkiye’nin kadınlarda olimpiyat tarihinin en iyi derecesini yaparak beşinci oldu. Gökkır 32 turunda Malezyalı Nurul Azreena Mohamad Fazıl’la eşleşti. Öte yandan Güney Koreli Sihyeon Lim 694 puanla dünya rekoru kırarak birinci sırada yer aldı.

Hay aksi: Olimpiyat şampiyonu cüzdanını ve ekipmanını çaldırdıHay aksi: Olimpiyat şampiyonu cüzdanını ve ekipmanını çaldırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.