Metin Öztürk: Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak

Ali Sami Yen mezara başında anılırken Galatasaray yöneticisi Metin Öztürk, "Avrupa'da yabancı takımları yenmek bugün Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyoruz. Gruplara kalacağız" dedi.

Spor 30 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı.

Galatasaray’ın kurucusu, ilk başkanı ve sporcusu Ali Sami Yen, 72. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı. Ali Sami Yen’in, Feriköy Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yapılan anma törenine Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Galatasaray Kulübü’nün kurul üyeleri katıldı. Törende Ali Sami Yen için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Ali Sami Yen’in ardından Beşiktaş’ın efsane başkanlarından Süleyman Seba’nın kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Galatasaray aşkına kavuştu... Mauro Icardi geldiGalatasaray aşkına kavuştu… Mauro Icardi geldi

Ali Sami Yen’in mezarı başında açıklamalarda bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyoruz. Başkanımız Dursun Özbek de vizyonu çizmişti. ‘Cumhuriyet’in 100. yılında Galatasaray şampiyon olacak’ dedi. Cumhuriyetimizin 100. yılıyla Ali Sami Yen Başkanımızın 1905 yılında ortaya koyduğu vizyon bugün Galatasaray’da birleşti. Avrupa’da yabancı takımları yenmek. Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynuyoruz. Gruplara kalacağız ve kurucu başkanımızın bize emrettiği, rotayı çizdiği gibi Galatasaray Lisesi’nden ışıldayan Galatasarayımızı inşallah Avrupa’da bu sene en iyi şekilde temsil edeceğiz. Tekrar Kurucu Başkanımızın ve arkadaşlarının ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun.”

 

Galatasaray'da devasa borç artışının nedeni: Florya ve futbolcu maaşlarıGalatasaray’da devasa borç artışının nedeni: Florya ve futbolcu maaşları

Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan ise, “Galatasaray Cumhuriyetimizin yüzüdür ve yüz akıdır. Kulübü, dernekleri, vakıfları ve taraftar gruplarıyla Cumhuriyetimizi çok iyi temsil etmektedir. Başta Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşlarını bu vesileyle rahmet ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.