Mikel Arteta: Ben berbat bir kaybedenim

Arsenal menajeri Mikel Arteta, kritik Chelsea deplasmanı öncesi açıklamalarda bulundu ve hayal kırıklığıyla sona eren geçen sezonu değerlendirdi.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mikel Arteta'dan samimi açıklamalar.

Kuzey Londra’nın kırmızısı geçen sezon adeta küllerinden doğdu. Zor günler geçiren Arsenal, Mikel Arteta yönetiminde beklenmedik şekilde şampiyonluk yarışına girdi. Uzun süre Manchester City’nin önünde yer alan takım son virajı alamadı ve şampiyonluğu rakibine kaptırdı. Bu geri dönüşte büyük payı olan Arteta sezon sonu hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Arteta “Ben berbat bir kaybedenim. Büyük bir şansımız varken şampiyonluğu kaçırdığımız için hayal kırıklığına uğradım. Suçu üstlendim ve kulübü farklı bir seviyeye taşıyacak kişi ben miyim diye düşündüm” dedi.

Arsenal geçen sezon ilk 30 haftayı çok iyi geçirmiş ardından üst üste Liverpool ve West Ham’la 2-0 öne geçtiği halde berabere kalmıştı. Daha sonra ligin son sırasındaki Southampton’la evinde 3-3 berabere kalan Topçular Manchester City deplasmanında 4-1 kaybedince sezonun sonu hüsran oldu. Arsenal bu sezona da şampiyonluk hayaliyle girdi. Declan Rice, Kai Havertz gibi pahalı transferler yapan ekip Premier Lig’de ilk 8 haftayı 20 puanla 2. sırada geçti. Zirvede aynı puanda Tottenham var. Ancak Arsenal, oyun olarak geçen sezonun gerisinde başladığı sezonu milli aradan önce 8 senedir yenemediği Manchester City’yi yenerek sürdürüyor. Takımın hedefi Chelsea deplasmanından çıkıp yoluna emin adımlarla devam etmek.

Arsenal, kaptanıyla 5 yıl daha 'devam' dediArsenal, kaptanıyla 5 yıl daha ‘devam’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.