Süleyman Atlı gümüşte kaldı, İbrahim Çiftçi bronz aldı

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Süleyman Atlı serbest stil 57 kiloda gümüş, İbrahim Çiftçi ise serbest stil 97 kiloda bronz madalya kazandı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda günü bir gümüş ve bir bronzla kapattık.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda salı günü, madalyalar ve alınan final vizeleriyle geçti. İlk olarak Süleyman Atlı, serbest stil 57 kiloda Azerbaycanlı Aliabbas Rzazade’yla karşı karşıya geldi. Milli sporcumuz rakibine 12-2 kaybederek şampiyonayı gümüş madalyayla noktaladı.

Atlı, final mücadelesinin ardından Dünya Şampiyonası hedefini işaret ederek, “Gönül isterdi ki altın madalya kazanayım ama hatalarımdan ders çıkarıp Dünya Şampiyonası’na daha hazır gideceğim” dedi.

Serbest stil 97 kilo repesaj maçına çıkan İbrahim Çiftçi ise Moldovalı rakibi Radu Lefter’i 11-0 yenerek bronz madalya maçı oynamaya hak kazandı. Bronz madalya mücadelesinde Ukraynalı Murazi Mchedlidze ile karşılaşan sporcumuz maçtan 12-3 galip ayrıldı ve podyumun üçüncü basamağın olma hakkı kazandı.

Feyzullah Aktürk ve Taha Akgül finalde

Gecenin tek olumlu sonuçları alınan madalyalar değildi. Serbest stil 92 kiloda mindere çıkan Feyzullah Aktürk, Gürcü rakibi Miriani Maisuradze’yi 11-0’la mağlup etti ve finale yükselme hakkı kazandı. Serbest stil 125 kiloda mindere çıkan temsilcimiz Taha Akgül ise yarı finalde İtalyan Abraham de Jesus Conyedo Ruano’yu 4-0 mağlup etti ve altın madalya mücadelesi yapma hakkı kazandı.

İki sporcumuzun da final heyecanları çarşamba akşam seansında yaşanacak.

Türk güreşi çarşamba akşamı iki finalin heyecanını yaşayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.