Millilerin ilk sınavına Arjantinli hakem

A Milli Futbol Takımı'nın EURO2024'te salı akşamı 19.00'da Gürcistan ile oynayacağı ilk maçı Arjantinli hakem Facundo Tello yönetecek.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Millilerin maçına Arjantinli hakem.

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 macerasına salı akşamı başlayacak. Portekiz, Çekya ve Gürcistan’la aynı grupta yer alan milliler ilk karşılaşmasında Gürcistan’la karşılaşacak. Kritik karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.

UEFA maçın hakemini duyurdu. Karşılaşmayı Arjantinli Facundo Tello yönetecek. UEFA ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) arasındaki iş birliği kapsamında Arjantinli hakem Facundo Tello da turnuvada maç yönetecek hakemler arasına dahil edilmişti.

42 yaşındaki Arjantinli 2022 Dünya Kupası’nda da görev yapmış ve burada üç maç yönetmişti. İsviçre ve Kamerun arasında oynanan grup maçında görev yapan Tello Güney Kore-Portekiz maçında da düdük çalmıştı. Tello ve ekibi çeyrek finaldeki Fas-Portekiz maçında da görev yapmış burada tur atlayan ekip Fas olmuştu. Tello Arjantin dışında Suudi Arabistan Pro Lig ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi liglerde de görev yapmıştı. Deneyimli hakem kariyeri boyunca 331 maçta görev aldı, 1532 kez sarı kart 127 kez kırmızı kart gösterdi ve 84 kez penaltı düdüğü çaldı.

Spor dünyasından bayram mesajlarıSpor dünyasından bayram mesajları

Milliler için kritik sınav

18 Haziran Salı akşamı saat 19.00’da başlayacak Türkiye-Gürcistan karşılaşmasına Dortmund’daki Signal Iduna Park ev sahipliği yapacak. Gürcüler bu şampiyonaya play-off yoluyla geldi. Türkiye ise tarihinde ilk defa eleme grubunu lider tamamlayıp bir Avrupa Şampiyonası bileti aldı. İlk ikiler hariç altı gruptaki en iyi dört üçüncünün de bir üst tura yükseldiği düşünülürse bu karşılaşma büyük önem taşıyor. Öyle ki bu maçtan alınacak olası üç puan, diğer iki maçta farklı mağlup olunmadığı takdirde gruptan çıkışın anahtarı olabilir. Buradan alınacak galibiyet ve diğer iki maçtan birinden çıkacak bir puan, grupta ilk iki kapısını dahi açabilir.

Saatçı kamptan ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre geçenlerde kamp kadrosuna dahil edilen savunmacı Serdar Saatçı antrenmanlarını tamamladıktan sonra kamptan ayrıldı.

'İsviçre Sistemi' Macaristan'a karşı iyi çalıştı‘İsviçre Sistemi’ Macaristan’a karşı iyi çalıştı

İspanya 'oley' çekiyor, Hırvatistan yıkılıyorİspanya ‘oley’ çekiyor, Hırvatistan yıkılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.